2021-03-30 927 瀏覽
今晚同朋友去食咗個全素宴😍平時大魚大肉,今次就食啲新野,專登揀返間素菜館🥰位於中環M88樓上既素菜私房菜😌上到嚟環境好別致😍被安排既座位都好靚,影相呃like一流🤩🌟黑虎掌燉雞油菌燉湯 $98🌟我同朋友都好鐘意飲湯,同樣又係鐘意飲中式湯多啲,就揀咗呢個燉湯,嚟到連器皿都好骨緻,係一個茶壺裝住既燉湯,再加兩個小茶杯,唔講會以為係嘆緊中式茶😅淨係器皿都已經好加分了💯 🌟露荀黑皮雞樅菌羊肚耳 $138🌟好爽口既露荀,炒到顏色好翠綠色👍🏻,羊肚耳好爽口鮮甜,感覺似食緊木耳咁,估唔到露荀都可以配中式嘅菜式☺️🌟黃金素鵝肝球佐松露白汁 $138🌟Fusion味濃既一道菜式,炸到金黃既鵝肝球,裡面既醬好似係食緊黑松露咁,好特別嘅一道菜式😋🌟君子炒飯 $148🌟全晚最加分係呢道君子炒飯,首先係溫度夠熱,飯炒到好乾身,粒粒分明,再加埋果仁一齊食,味道好夾,口感加分👍🏻🌟純素芝士蛋糕 $68🌟食落好似食緊檸檬雪葩,好fresh,仲有少少椰子既香味,雖然係話芝士蛋糕,但一啲都唔膩,飯後甜品最好不過了,唔會飽到食唔落,反而有開胃既感覺🤩食完呢餐素菜館係完全一改我平時對素菜館既感覺,係色香味俱全既一間素菜私房菜,

上到嚟環境好別致😍被安排既座位都好靚,影相呃like一流🤩

🌟黑虎掌燉雞油菌燉湯 $98🌟

🌟露荀黑皮雞樅菌羊肚耳 $138🌟

🌟黃金素鵝肝球佐松露白汁 $138🌟

🌟君子炒飯 $148🌟

🌟純素芝士蛋糕 $68🌟

食完呢餐素菜館係完全一改我平時對素菜館既感覺,係色香味俱全既一間素菜私房菜,每道菜都present得好精美,好開心過咗無論身心、味蕾、眼球都好享受的一晚😍
  • 君子炒飯