2017-08-07 216 瀏覽
一坐低嗌完嘢食之後,就會好似入咗 pit 咁樣有幾個人一齊招呼你。一個同你倒蛋漿。一個拎嚟兩碟蛋嘅配料,係粟米同埋芝士。一個拎嚟四碟嘅前菜,分別係矮瓜,酸蘿蔔,大豆芽同埋韓國泡菜,其中矮瓜真係做得十分之出色,煮得夠哂腍得嚟又夠入味,而白色嘅酸蘿蔔就係我嘅第二最愛,用嚟作為啲肉肉之間嘅間場就最正嘞。仲有一個就拎住呢一籃新鮮嘅生菜過嚟,每一塊生菜嘅邊皮都搵唔到歲月嘅痕跡,用嚟夾住啲肉一齊食,個口感就會清新好多,無咁油膩架。Golden dreaming 呢個特飲係芒果加橙加乳酪嘅混合體, 清甜得嚟帶有少少乳酪嘅味道,用嚟配襯熨烤啱哂。靚仔嘅餐廳經理向我哋推介嘅呢一個燒牛肋骨熟食,佢果然無介紹錯到,啲牛肋骨燒得香濃得嚟仲帶有少少韓式餐廳一貫嘅甜味,店員仲會即席幫你剪開一舊舊,果然係美味不求人。調味雞翼,餐廳細心咁樣將雞翼剪成兩邊,掄骨嘅時候就方便咗好多,雞翼亦都醃得非常之入味,件頭亦都比起出面食到嘅更加大隻。流心墨魚球,落單嘅時候店員已經提醒咗呢個墨魚球係即叫即整,要等30分鐘,千呼萬喚卒之等到佢嚟啦,攞個較剪剪開佢嘅時候,耳仔邊經已傳來鬆脆嘅咯咯聲,跟住裏面大量嘅芝士流心就會流出嚟,多到幾

一個同你倒蛋漿。

一個拎嚟兩碟蛋嘅配料,係粟米同埋芝士。

流心墨魚球,落單嘅時候店員已經提醒咗呢個墨魚球係即叫即整,要等30分鐘,千呼萬喚卒之等到佢嚟啦,攞個較剪剪開佢嘅時候,耳仔邊經已傳來鬆脆嘅咯咯聲,跟住裏面大量嘅芝士流心就會流出嚟,多到幾乎流到落張枱度,墨魚球嘅口感紮實,明顯無落太多粉漿,係食得出嘅真材實料。