2021-05-12
📌 BARCODE~中環中環又有新開嘅咖啡店 充滿設計感✨店名是Barcode= BAR+COffee+DEssert坐落喺聖保羅堂對面 景觀幾有外國的感覺😙門面都幾搶眼 加入了粉橙色、藍色同白色枱櫈同設計都充滿線條感 配搭多種幾何圖形👀室外座位好多打卡位 可以帶寵物嚟chill🐶不過就超級多蚊 朋友係咁俾蚊咬🤣室內環境亦都很舒適 有梳化同吧枱位行到上嚟身水身汗 好彩冷氣開得很足😂入面仲有一條神秘通道通往bar 不過暫時未開放四點多到達 人流不算太多👏🏻主要提供意式咖啡、手沖、三文治同甜品個人覺得甜點比多士出色😛1️⃣ 𝗧𝗲𝗻𝗸𝗮𝘀𝘂-𝗯𝗮𝘀𝗲𝗱 𝗖𝗵𝗲𝗲𝘀𝗲𝗰𝗮𝗸𝗲 $𝟳𝟴 (𝟴/𝟭𝟬)芝士蛋糕真係幾有驚喜 而且賣相幾靚😍本身俾個價錢嚇親 分量唔算多💸同普通嘅芝士蛋糕唔同 質感較順滑上面有焦糖脆脆 同芝士蛋糕一齊食幾好味😋底部有米通 咬落脆口👅旁邊仲有士多啤梨同紅莓醬🍓整體味道不錯 不過價錢略貴😭2️⃣ 𝗤𝘂𝗮𝗶𝗹 & 𝗘𝗴𝗴 𝗦𝗮𝗻𝗱𝘄𝗶𝗰𝗵 $𝟭𝟬𝟴 (𝟳/𝟭𝟬)所有三文治都係早上11點開始供應呢款三文治賣相非常吸引 送上枱熱騰騰🔥已經分開咗兩份 能夠看到蛋汁濟出嚟鵪鶉蛋三文治烘至金黃色
中環又有新開嘅咖啡店 充滿設計感✨
坐落喺聖保羅堂對面 景觀幾有外國的感覺😙
門面都幾搶眼 加入了粉橙色、藍色同白色
枱櫈同設計都充滿線條感 配搭多種幾何圖形👀
室外座位好多打卡位 可以帶寵物嚟chill🐶
不過就超級多蚊 朋友係咁俾蚊咬🤣
室內環境亦都很舒適 有梳化同吧枱位
行到上嚟身水身汗 好彩冷氣開得很足😂
入面仲有一條神秘通道通往bar 不過暫時未開放
四點多到達 人流不算太多👏🏻
主要提供意式咖啡、手沖、三文治同甜品
個人覺得甜點比多士出色😛
呢款三文治賣相非常吸引 送上枱熱騰騰🔥
已經分開咗兩份 能夠看到蛋汁濟出嚟
鵪鶉蛋三文治烘至金黃色 口感外脆內軟🥪
但係肉質同調味相對上比較失望 冇去到超級驚豔🤔
3️⃣ 𝗜𝗰𝗲𝗱 𝗛𝗼𝗷𝗶𝗰𝗵𝗮 𝗟𝗮𝘁𝘁𝗲 $𝟰𝟴 (𝟳/𝟭𝟬)
天氣太熱梗係要飲番啲凍飲☀️
環境服務🥂: 8/10
推薦指數👍🏻: 7/10
🍴: BARCODE
📍: 中環己連拿利1號華昌大廈地下1號舖
🔍: 08:00-18:00(Mon-Sun)
☟︎ 同地區餐廳
#hkhungryfoodie中環