2022-09-16 564 瀏覽
今日係中秋節,晚餐一定好邪惡,所以午餐決定食健康啲,中環LITE既沙律可以自由配搭,餐廳係餐牌上列上所有配料既卡路里指數,方便on diet既我計卡路里👍🏻餐廳空間感十足,混凝土牆身同大理石地板令餐廳充滿一種粗獷嘅感覺。- 自選沙律我同朋友一樣揀左沙律,朋友沙律係羽衣甘藍配上紫洋蔥、白煮蛋、煙三文魚同埋藍莓。呢個組合有水果有菜有肉,充滿蛋白質。醬汁就揀左vegan caesar dressing,味道濃郁帶點鹹香味。令salad既味道更有層次。至於我揀左baby spinch,加上西蘭花、蘑菇、雞胸同牛油果。西蘭好大粒,雞胸好嫩滑,醬汁揀左Balsamic Vinaigrette,味道無平時既意大利醋咁酸。- Banana Smoothie 材料主要有香蕉、燕麥奶同麥蘆卡蜂蜜。Smoothie攪拌得好均勺,飲落無乜沉澱物,口感順滑。- Lite Green Juice 綠色令人諗起五青汁,不過味道完全唔似,竟然有少少甜。- Greek Yogurt with Granola 平時早餐都食開greek yogurt。滑順既乳酪、配上水果同香脆既榖麥片,再加上麥蘆卡蜂蜜,令人心滿意足。

- 自選沙律

- Banana Smoothie
Banana  Smoothie

- Lite Green Juice
綠色令人諗起五青汁,不過味道完全唔似,竟然有少少甜。
LITE  Green  Juice

- Greek Yogurt with Granola