幾鐘意去依間雲南店, 就係因為佢大多數時間都唔洗等, 一入去就有位, 果次係我少數要等既一次, 仲要等好耐TIM, 所以去左依次之後都無再去.******************************勁鐘意叫佢地既套餐, 因為唔識雲南野食邊D好食, 而叫餐又好似化算D, $248 或者 $258 既2人餐, 已經有我最鐘意既氣鍋雞, 雲南米線, 甜品.唔記得係咩氣鍋雞, 好似唔係雲南氣鍋雞, 就係山珍氣鍋雞. 聽個服務生講, 個分別係一個多菇D, 一個就有D藥材之類. 其實我2種都飲過, 我覺得前者無咁苦, 後者啖湯有D苦苦地甘甘地咁. 2隻我都鐘意, 不過前者會搵到多D菇黎食.小食2種. 好似係客人由3-4種中選擇出2種. 我地選擇左依2樣. 左邊果D似春卷, 加邊果D甜甜地, 林林地, 好好味~因為我朋友唔食得SPICY, 所以叫左依個好似咕嚕肉既野, 食落都覺得佢似咕嚕肉.個米線岩岩好既SPICY, 好正, 又OK大碗, D肉碎同D調味用既配菜都夠多.好滑D米線. D湯都好味~依個好似叫做水晶麥. 係用D包皮包著D猪肉碎黎食, 鹹鹹地, 硬硬地. 食左依個好飽.********

Ashima Yunnan Restaurant - food 05
Ashima Yunnan Restaurant - food 04
Ashima Yunnan Restaurant - food 03
Ashima Yunnan Restaurant - food 02
Ashima Yunnan Restaurant - food 01

其實, 我幾鐘意依間野. 好似仲有好多好特別既野食未試, 如果佢可以整多D唔同既而又有特色既餐出黎就更加好LU...
28 分鐘 (堂食)