2018-11-11
今晚約咗朋友一齊嚟朗豪坊到開餐,因為方便大家食飯同埋過嚟。朗豪坊入面咁多個餐廳之中我哋就揀咗呢一間韓式燒烤黎試下。特級和牛拼盤 $438我哋有四個人,所以就叫咗一個四人份量嘅特級和牛拼盤。呢一個和牛拼盤入面份量非常多,有唔同部位嘅牛肉可以試。呢度嘅牛肉肉質都幾嫩滑,食落去唔會好鞋口,而且唔點醬食都夠味,不錯。大帶子 $58除咗肉類我哋仲叫咗一啲海鮮嚟試下。呢一度嘅帶子肉質都幾厚身同埋好鮮味。八爪魚 $65記住一定要將八爪魚燒到非常乾身,表面微脆,先好食!!!虎蝦 $65虎蝦嘅肉質非常結實,係食得出非常新鮮 ,一啲都唔霉。而且蝦味好濃。脆香芝士炸雞 $68雞件炸到脆卜卜,完全冇骨。肉質都幾嫩滑,而且雞味都有,點埋萬惡嘅芝士醬食,超級好食。韓式水冷麵 $75水冷麵個汁酸酸甜甜,麵質煙煙靭靭, 食完非常透心涼。韓式鐵鍋飯 $78黎到韓式餐廳有點會唔叫石頭鍋飯呢?呢一度嘅石頭鍋飯份量都好多,而且有飯焦,配料有紅蘿蔔,泡菜,菠菜,牛肉,太陽蛋等等撈埋韓式辣醬,少少辣,非常惹味。the flash $35grapefruit soda $28
特級和牛拼盤 $438
大帶子 $58
八爪魚 $65
記住一定要將八爪魚燒到非常乾身,表面微脆,先好食!!!
虎蝦 $65
脆香芝士炸雞 $68
韓式水冷麵 $75
水冷麵個汁酸酸甜甜,麵質煙煙靭靭, 食完非常透心涼。
韓式鐵鍋飯 $78
the flash $35