2008-10-27
聽聞吳彥祖係朗豪坊12樓開左間Monster Sushi ,口啤唔錯,今日睇"雷霆喪星" 就走左去試下,門口見到個裝修已經幾grand下,有d似美麗華yamm既風格~第一round order d 壽司先,依到d三文魚鮮甜到不得了,出面好少可以食到,原來佢上碟前已經加左d汁,可能係d汁帶出左佢既鮮甜,好正! 其餘既壽司都好好食,好多新款式~第二round叫熟食,除左燒三文魚,其他熟食都超難食,清酒煮蜆d蜆又細隻又乾,而且一d酒味都冇,反而有面士味,唔係掛~ 從來冇食過禁難食既清酒煮蜆,$35一碟真係要俾個叻字佢! 豆腐亦都冇味,最緊頂係個雞肉軟骨串,咸到傻,我同bf禁為食既人食左2啖都頂唔著,咸到食唔落,仲即刻生左粒飛滋,好厲害! 最後order雪榚,蜜瓜雪榚超好食,不過$26細細個,好食係應該既! 埋單$325,2個人, 比平時食壽司貴左一百蚊呀~ 而且服務very bad,超唔夠人手,冇茶要等...埋單要等....簽卡要等....,加一個30蚊服務費俾得好唔值! 食sushi既地方service唔應該禁差架wor~如果下次黎,suggest 點壽司only.........