今次係二訪,由於第一次到訪對佢既食物及服務質素,用餐體驗都太好,所以就揀咗呢度同屋企人一齊慶祝父親節。個menu 會from time to time 咁轉,有3 個sets可以選擇,分別就係crown, super 同deluxe。我地一行6人,staff超用心同有耐性為我地介紹同recommend我地可以點mix and match, 咁就可以試到最多既野。同行既屋企人有食物敏感唔食得甲殼類海鮮,staff 都好細心咁提供其他option,服務一流。頭盤沙律好新鮮,同行家人唔食沙律仲好體貼呾換咗枝豆;唔食魚生又轉咗天婦羅,實在太貼心。佢既蕃茄細心去咗皮,好juicy好甜微酸,配少少日本海鹽,成個味都昇華咗,醒神開胃。個人認為龍蝦係必試,非常新鮮,即開即煮,加埋蝦膏、牛油、日式醬汁,爽口juicy 必試。珍寶帶子超巨型,中間唔會熟曬好嫩滑,外層焦香。和牛揀咗一款澳洲一款日本,一次過就試到曬2款,真係食到有分別,2款都好正,澳洲既肉味較濃,油脂剛好,而日本既就油脂滿滿,入口即溶,2款都好juicy嫩口。廚師仲即席2次表演埋放火,油脂愈多,火勢愈大,用餐體驗滿分。Grilled Seas

服務一流。

珍寶帶子超巨型,中間唔會熟曬好嫩滑,外層焦香。

Grilled Seasonal vegetables 都係from time to time 會轉,上次對皇帝菜念念不忘,但今次都要敗給甘筍,超甜又粉糯,果然不時不食。Grilled 菠菜一樣出色,青嫩多汁。

最後一味係和牛炒飯,睇住廚師係面前將飯慢慢炒到粒粒分明,真係好治癒。配埋日本醃漬物,食落冇咁濟口但都捧住個肚走。

其實個餐就冇甜品,但適逢佢地10周年,本來每人有一杯free sake,staff 好貼心咁轉做coconut tart比我地,超大件要2個人分,好香既椰子味但唔會好甜,食落質地好似cream brulee,之前試都係食日式甜品(紅豆mochi),估唔到西式甜品同樣出色,加埋甜品,超完滿!

今次黎仲有魔術表現,好engage到食客,咩魔術就唔劇透,但好歡樂~ 總括而言,非常非常滿意的一餐!

題外話/補充資料: impeccable food and service, highly recommend !
2022-06-19
父親節