《Coco Espresso - 大埔》大埔近年都真係多左好多cafe,連Coco都選址喺大埔中心😍以後買咖啡又多一個選擇啦😆不過成日假日行過都唔少人,所以一直都未有打算去試,今次約左朋友喺大埔睇戲順便食埋飯,就一於捉埋佢去食cafe 啦😏當日收工早,六點去到無咩人,啱曬我地😂呢間Coco主打croffle,食既野同出面其他既好似有少少唔同🤔今次我地每人叫左一個主食同飲品,另外再叫左份甜品share😋💁🏻‍♀️慢煮法式油封鴨脾配牛角酥窩夫 $138記得以前有間西餐既招牌菜就係油封鴨脾配窩夫,一直都好想食但到而家都仲未食過😂偏偏呢度又竟然有咼,諗都無諗就決定左食佢😋油封鴨腿啲肉好嫩一切就散開啦,食落juicy 唔油膩,混埋拮爆左既鴨蛋汁液同帶少少甜既Croffle 食會有多重口感,另外仲會有糖漿比客人按份量點黎食👍🏻 甜甜咸咸😍又係我偏好既野💁🏻‍♀️大啡菇黑松露意粉 $108朋友次次食西餐都會叫有黑松露既野😉意粉用上左大量菇菌配合忌廉製作,食落幼滑濃味,上面仲有大大件完整既大啡菇,食落好juicy 唔乾身💁🏻‍♀️香蕉藍莓牛角酥窩夫 $88牛角酥窩夫比起正常嘅窩夫煙靭同鬆軟啲,感覺上輕盈少少
《Coco Espresso - 大埔》

💁🏻‍♀️慢煮法式油封鴨脾配牛角酥窩夫 $138

💁🏻‍♀️大啡菇黑松露意粉 $108

💁🏻‍♀️香蕉藍莓牛角酥窩夫 $88

牛角酥窩夫比起正常嘅窩夫煙靭同鬆軟啲,感覺上輕盈少少😂真係感覺上㗎咋,我哋甜品揀咗香蕉同藍莓嘅配搭,水果嘅份量好多,上面仲林左忌廉同埋少少糖漿,所有配搭都好match,香蕉本身都算甜,我就覺得唔使點咁多糖漿都已經夠味道😉

💁🏻‍♀️Dirty $42

每次嚟到Coco,我都係飲佢嘅Dirty😌凍冰冰嘅鮮奶,加上熱辣辣而香濃嘅Espresso❤️口感濃烈有餘香

💁🏻‍♀️雜莓smoothie $52

朋友唔飲咖啡比我捉咗去coffee shop😂好彩呢度有非咖啡嘅飲品姐😌朋友杯雜莓沙冰都幾大杯,味道酸酸地都幾開胃,如果夏天飲應該幾解渴
2022-11-29