2019-04-07
第一次試位於中環嘅依間casual法國/意大利菜🇮🇹🇫🇷 佢一開始吸引到我去嘅原因, 係因為依度有傳統嘅法國crepe, 有咸亦都有甜~~諗左一輪究竟食鹹定食甜之後, 我選擇留返甜品先食, 所以鹹點我就揀咗其他嘢食啦🙆🏻♀️💁🏻♀️Mozzarella Bites 依個Appetiser係一個炸到好香脆嘅外皮, 包住軟林林嘅芝士🧀 好邪惡😈 好好食🐷💁🏻♀️Mussels and Fries佢嘅青口係配以蕃茄, 洋蔥同埋蒜蓉去煮成嘅醬汁, 食落幾開胃~~ 薯條都炸得算鬆化💁🏻♀️Risotto al funghi依個risotto係用新鮮蘑菇, 乾牛肝菌同芝士煮成, 食落creamy, 再配埋Parma ham, 味道層次都幾豐富😋去到重頭戲甜品crepe啦‼️💁🏻♀️Banana FlambeeFlambee嘅意思原來佢上菜嘅時候係會着火😆 所以個crepe食落都會有少少酒味~~Crepe本身做得好軟身, 再配埋🍌香蕉, 焦糖醬, 提子乾同雲呢拿雪糕🍦全部野擺埋一齊食, 正👍🏻
💁🏻♀️Mozzarella Bites
💁🏻♀️Mussels and Fries