2018-12-19
大角咀出名多野食! 今晚同位大隻佬入左大同食韓國燒烤! 環境乾淨, 食物企理, 款式多! 前菜的壽司已很吸引, 當中的黑松露帶子卷及燒三文魚蟹子卷最好味! 玉子燒, 辣汁浸豆卜, 三文魚都是出色之選。一定要飲它的湯, 蜆肉豬骨湯, 清甜, 微辣, 香濃, 料足, 我飲了兩碗! 蕃茄泡菜湯, 美味濃郁, 完全是韓式羅宋湯的感覺, 欣賞! 肉類亦不錯! 我最推介雞肉, 龍脷柳, 牛脷, 豬仔骨及火雞腎, 汁是各具特色, 肉質嫩! 我最愛它的燒冬菇, 菇香是基本了, 重點是它的汁鎖得很靚, 而且它的秘製汁好好味! 蔬菜當中, 脆肉瓜, 青紅甜椒都是我推介! 這過之後, 還有冷熱甜品供選擇! 飲品方便都要讚, 它提供多款鴻福堂小支裝飲料, 夠哂滋潤, 又唔會浪費! 最後, 我食完毫無煙味! 只因它採用類似牛油紙的東西, 不但成功去油, 也減低油煙, 這也是令人食得開心的原因! 不妨一班朋友一齊去吓! 埋單二百蚊都唔使, CP 值高架!