2020-09-16 2052 瀏覽
之前睇左foodie介紹, 好想lunch去試下呢間勁吸引cp值高嘅日式小店🤩自選三式飯🍱 $130我地3個人去所以叫左幾款唔同嘅試下☺️套餐免加一仲要有埋麵豉湯同雪糕🍦有成27款揀都幾多選擇😆. 半燒三文魚飯 .勁多人話好食 真係不負所望😍 半炙燒三文魚非常厚身 食落好香口 內裡又半生熟咁好正好新鮮 仲有成四五舊 . 蔥碎油甘魚飯 .賣相好靚 未黎之前聽到師傅密集平均剁碎蔥同油甘魚嘅聲音😂 好新鮮 油甘魚粒粒分明 食落又入口即溶😆可能油甘魚本身無乜味 個蔥好搶😂但好香. 蒲燒鰻魚 .雖然得兩小舊 但勝在肉質肥美 食落無骨又係入口慢慢溶化 配埋個汁好好食 . 角切魚生飯 .以為係切到普通一粒粒嘅魚生飯 點知係堆到好似d爆丼飯咁高 魚生好有厚度而且好新鮮 上面加左少少芝麻同蟹子☺️ . 雜錦天婦羅 .有炸蝦🍤茄子🍆同紫薯 記住趁熱食 炸到剛剛好又唔會好厚粉唔會好油 . 帆立貝壽司/半燒帆立貝壽司 .兩款都好食好厚肉 睇你鍾意邊種😂雪糕有抹茶/紅豆味揀 紅豆個樣勁似櫻花/士多啤梨 配埋隻碟好靚😂 兩個味都好食☺️小結: 小店前一日先book都有lunch超感動 如果我知實揀呢個勁日本feel嘅窗

自選三式飯🍱 $130

. 半燒三文魚飯 .

. 蔥碎油甘魚飯 .

. 蒲燒鰻魚 .

. 角切魚生飯 .

. 雜錦天婦羅 .

. 帆立貝壽司/半燒帆立貝壽司 .
兩款都好食好厚肉 睇你鍾意邊種😂

小結: 小店前一日先book都有lunch超感動 如果我知實揀呢個勁日本feel嘅窗口位🥰望落好似好細碟但食完係幾飽 係中環免加一食到咁高質嘅魚生飯超開心☺️ 下次我實book窗口位😂

推介: 🌟🌟🌟🌟🌟(最高5星)
  • 半燒三文魚飯
  • 角切魚生飯