2023-08-25
呢間餐廳嘅下午茶CP價非常高,環境雅緻舒適,座位闊落,weekend 仲送free drinks 👉🏻意大利汽酒兩杯,好易入口Afternoon Tea Set包埋兩杯餐飲,揀咗紅桑子紅茶➕意式泡沫咖啡,紅茶有一大壺,聞落有一陣陣清香嘅紅桑子香氣,飲到最尾都冇澀味,好啱我飲😻咖啡飲落香濃,充滿咖啡香有5️⃣款鹹點:🩵椒鹽一口鮑魚咬落新鮮彈牙,廚師好細心地切開兩件,一啖一件,美味可口🩵港式蝦多士真心正👍🏻外層鋪滿粒粒白芝麻,十分香脆,裡面個蝦膠咬落暖粒粒,好好味🩵雞肉豬肉串燒配上黑松露,香得黎又唔會膩,食落唔會韌🩵金盞脆脆帶子嘅外層真係非常鬆化,裡面包住一粒帶子,口感嫩滑🩵越南春卷外皮炸到好香脆,點上醬汁食就更惹味有5️⃣款甜點:🩷清香檸檬馬德蓮蛋糕有清新嘅檸檬香味,口感綿滑🩷青蘋果白朱古力乳酪杯食落酸酸甜甜,好開胃,而且仲有粒粒蘋果肉,非常之有咬口🩷紐約芝士餅個芝士味香濃,口感軟硬適中🩷黑松露特濃朱古力撻香甜而不膩,黑松露同朱古力個比例剛剛好,兩者個味道都好平均🩷傳統英式鬆餅🈶原味及特濃朱古力口味,配上自家制士多啤梨果醬、朱古力醬➕奶油忌廉,搽係熱騰騰嘅鬆餅一齊食,真係非常美味😋呢度個鬆餅口感
咖啡飲落香濃,充滿咖啡香
有5️⃣款鹹點:
🩵雞肉豬肉串燒配上黑松露,香得黎又唔會膩,食落唔會韌
🩵越南春卷外皮炸到好香脆,點上醬汁食就更惹味
有5️⃣款甜點:
🩷清香檸檬馬德蓮蛋糕有清新嘅檸檬香味,口感綿滑
🩷紐約芝士餅個芝士味香濃,口感軟硬適中
🩷傳統英式鬆餅🈶原味及特濃朱古力口味,配上自家制士多啤梨果醬、朱古力醬➕奶油忌廉,搽係熱騰騰嘅鬆餅一齊食,真係非常美味😋呢度個鬆餅口感鬆化又唔會過硬,真係值得一讚