2017-05-01 102 瀏覽
今日因為要去葵芳同姊妹行街買衫所以就嚟咗葵芳廣場喇~血拼之後,晏晝食嘅小食已經完全消化晒,朋友就話好肚餓所以不如就去附近一間任食雞煲火鍋醫下個肚先!說實在我真係唔知原來葵坊廣場附近有一間咁樣嘅飲食餐廳,望一望餐牌其實真係好抵如果係九點半之前結帳佢只係收$148加一,既然一場黎到就梗係要試吓啦~一上到去嘅時候因為時間尚早人唔係好多,坐低左店員就叫我地揀左火鍋底,鍋底可以淨係叫湯底或者係魚鍋,又或者係雞煲,鍾意食雞嘅我哋當然係揀咗特製雞煲啦!可以等待雞煲上場嘅時候,佢哋亦都有一啲小食例如係炸雞翼啊薯角涼拌青瓜糖水等等一邊等一邊可以以住個肚! 而且飲品方面佢哋亦都有10幾款嘅選擇算係我食任食餐廳當中選擇都算都幾多既餐廳! 過多一陣雞煲終於黎到啦! 賣相好靚雞件亦都好多! 雞肉好滑身而且好入味! 食咗嘅時候你會感覺到舌頭有種麻麻嘅感覺,唔食得辣嘅我竟然又覺得好刺激!!食完雞煲之後就可以放湯再繼續打邊爐啦, 之後你就需要填寫一張叫肥牛啦海鮮嘅數量你一張呢係比較主要嘅火鍋配料落單只其餘嘅丸呀菜都可以自己拎~佢竟然仲有羊肉片提供呢一個真係幾驚喜!看出去食物區就會見到其他配料,邊爐配料好多大概有80幾

佢竟然仲有羊肉片提供呢一個真係幾驚喜!

看出去食物區就會見到其他配料,邊爐配料好多大概有80幾種,由有最基本嘅菜啦金菇啦粉絲香腸丸類牛肉雞件都有,一定食得飽!

竟然仲有營多撈麵揀真係不得了!

當中推薦呢一個台灣咖喱遠丸同埋一炮雙響丸呢兩粒丸算係比較特別話明咖喱丸又真係好大浸咖喱味鍾意食咖喱既一定唔可以錯過! 而我呢就中意呢粒一炮雙向丸入邊其實就係好似糯米咁樣嘅感覺 好chewy 好得意~

以$148(加一)呢一個價錢可以試到咁多款丸類肉類同熟食其實真係值回票價下次經過一定會再幫襯!
2017-04-29