2023-10-19
今次揀咗佢哋嘅午市精選二人套餐 $1280/2persons 覺得CP值幾高,而且好多嘢食,食完之後都好滿足😉最一開始嘅沙律就係粟米凍羹🌽面頭有舊粟米下面就係打碎咗嘅粟米蓉之後就到前菜,就係龍蝦汁蒸蛋,呢個蒸蛋睇落好精緻,面頭淋上咗香濃嘅龍蝦汁,蒸蛋好滑入面仲放咗粒蝦🦐南非鮑魚配鮑魚乾醬鮑魚食落新鮮爽口,外層燒得焦脆,第一啖可以試吓就咁食,然之後就可以點埋個鮑魚乾醬,味道食落好夾🤩季節燒魚師傅將魚肉同魚皮分開煎,魚皮煎得超級脆口,放咗喺魚肉上面,仲配咗忌廉蘑菇汁汁可以點沙巴虎蝦師傅將好大隻嘅虎蝦剪到一粒粒,配上咗好特別嘅紅椒汁,虎蝦食落香甜爽口,配埋個紅椒汁食辣辣地幾惹味鵝肝多士好肥美嘅鵝肝上面仲加咗蘋果醬,鵝肝入口即溶,超級邪惡,配埋蘋果醬可以中和返冇咁油膩,食完仲可以食埋嚿冰菠蘿 🍍日本鹿兒島黑豚肉師傅用黑豚薄片包住香蔥一齊燒,一食落去就食到滿滿嘅油脂感👅肉質好腍一啲都唔韌炒飯 炒野菜 味噌湯炒飯粒粒分明,而且加咗香蔥同埋菜一齊炒,食落好有口感炒椰菜就有芽菜椰菜同埋菇,食落好新鮮甜品 焦糖多士 柚子雪葩焦糖多士,煎得好香脆,牛油同糖完全融入咗多士度,好似食緊焦糖脆餅咁😋最後食埋甜甜
南非鮑魚配鮑魚乾醬
季節燒魚
沙巴虎蝦
鵝肝多士
日本鹿兒島黑豚肉
炒飯 炒野菜 味噌湯
炒飯粒粒分明,而且加咗香蔥同埋菜一齊炒,食落好有口感
炒椰菜就有芽菜椰菜同埋菇,食落好新鮮
甜品
焦糖多士 柚子雪葩
焦糖多士,煎得好香脆,牛油同糖完全融入咗多士度,好似食緊焦糖脆餅咁😋最後食埋甜甜地嘅柚子雪葩,即刻覺得冇咁飽了🤩