2016-12-17
呢排做完野都好攰,見今日得閒少少就去食放題慶祝補翻數。兆萬中心一向比較多放題選擇,咁就黎咗呢道繞一圈睇下有冇野啱食。咁啱聽派傳單嘅員工講話今日有優惠就黎左大本瀛食喇。一上到去發現都有幾多人食,好彩每組客人嘅輪候時間都好少,唔減少進食嘅意慾。一入到黎就比呢度嘅環境好舒適,好似日式居酒屋,而且地面冇黏黏笠笠嘅污糟感覺,令我對放題餐廳有新嘅印象。而場內一直都有播放唔同既流行音樂,韓文,國語咩歌都有。入到去先發現,原來餐廳希望盡量安排客人坐得比較舒服,所以唔一定要4個人先可以坐卡位,在場大部份嘅2位客人已經可以坐卡位喇。呢度有唔同嘅食物提供,但估唔到有咁多,差唔多你諗得出嘅都有!和風料理、刺身、壽司、火炙壽司、手卷、小食、一品料理、東南亞食物、人蔘雞湯、爐端燒、天婦羅、炸物、鐵板燒、壽喜燒、冬陰公海鮮鍋等等都有。最好嘅就係餐廳提倡新鮮食材,即叫即炒!等我試吓係咪真係即叫即炒架先!芝士焗扇貝: 用鐵模具裝,既環保又可以保持熱度,大大顆扇貝,仲有其他材料,洋蔥粒、紅蘿蔔粒、西芹粒,不利。如果想叫嘅話就要早啲order喇,我地第二次想order已經冇曬紫心香芋波波: 第一次食,必食item!望落似炸
春卷炸蝦: 用薄薄嘅春卷皮包果住炸蝦,裡面唔只炸蝦咁簡單,仲有其他食物
雞串:有芝麻係上面,唔會燒得好隆,配上原本既照燒汁,真係完美組合
蜆:用鼓汁炒,青椒紅椒, 好多都炒到開左,仲有一樣最緊要既就係無沙!
呢度每道小食、菜式都好有水準,所以以上都列舉咗十個必食菜式!餐廳上菜速度極快,職員都好有禮貌,落單之後傾左一兩個話題,美食就好快送上。而且呢度嘅碗碟都好乾淨!