2019-01-07
同朋友係旺角行街,因為係星期日晚上7點多,其實好多餐廳都好多人同飽滿,朋友好貼心原來早早訂左位,話要去【Lab 10】試下無煙韓燒既體驗。好彩有訂位,因為7點多都已經座無虛席。平時去韓燒餐廳第一下既觀感係好大油煙味,但呢到一入黎就無咩太大既煙燻味,證明抽風系統做得唔錯,抵讚望望個MENU,款式都多,睇到花多眼亂,但因為唔想再諗,決定食個2人份量 HKD 198就可以了。牛牛板有七個牛部位既牛肉拼盤,包括有「厚切牛舌、M5黑牛牛板腱、澳洲西冷、韓式牛肩肉、嚴選和牛牛助、韓式牛大腸、特級韓牛牛脊」,其實如果唔望住個MENU真係唔知邊到打邊到牛肉既色澤都唔錯,我諗應該唔係光既問題,澳洲西冷牛味濃郁,油脂豐脥,而肉質好柔軟,牛魔王必試架!厚切牛舌、牛大腸就食過返尋味,可以係咁咬。其他都唔錯!佢仲有D 蔬菜係底,食埋感覺上無咁油膩同健康D。不過因為真係唔夠飽,決定叫左個海鮮大酱湯,咁凍冰冰既天氣下飲番個湯暖暖身就岩晒啦,酸酸辣辣既韓式辣醬湯,味道濃郁,辣辣既口味令人越飲越過癮,配合大蝦,魷魚,真係好開胃,而且價錢唔貴都係HKD 78 就有足料既海鮮大酱湯。
厚切牛舌、牛大腸就食過返尋味,可以係咁咬。其他都唔錯!
佢仲有D 蔬菜係底,食埋感覺上無咁油膩同健康D。