2023-04-24
一人燒肉店越開越多,通常一個人唔知食乜都會貪佢方便,又可以因應肚餓程度而選擇份量。不過今次我就同朋友一齊食,大家叫咗兩份唔同嘅套餐,可以試多啲唔同款式,一樣食得好開心😆呢度係用QR code落單嘅,亦都可以根據自己喜好選擇唔同嘅配搭,或者之後可以再追加👍A2 牛繁套餐 $155250G 牛胸花,特選肩胛片,薄切牛舌,秘製燒汁+泡菜、牛繁蛋拌飯、溫泉蛋 (+$16)+麵豉湯甜甜地嘅秘製燒汁醃過啲牛肉好入味,牛胸花較薄身,肉質鮮嫩,就算燒耐咗都唔會覺得靭,肩胛片油脂分佈平均,牛味較濃,個人較喜歡薄切牛舌,牛味香濃,口感爽脆有咬口❤️鍾意佢嘅溫泉蛋拌飯,白飯粒粒分明,上面有鰹魚碎鹹鹹地,加埋芝麻、紫菜撈埋一齊食口感豐富,好味道😋A5 蔥燒牛肋肉套餐 $142200G 中落牛肋肉,木屐骨間牛肋肉,鹽醬+漬物(芽菜, 菠菜)、牛繁冷麵 (+$22)+麵豉湯揀咗另一款鹽醬,牛肋肉夠厚身,肉汁豐富,兩款牛肋肉味道口感分別唔大,牛味濃郁,唔錯。冷麵唔算突出,勝在麵質唔會煮得過稔,同埋有好多配菜,例如泡菜紅蘿蔔絲青瓜絲,清新開胃。麵豉湯正常發揮。泡菜爽脆,如果辣啲更好食。總括而然,呢度裝修日本feel,坐
A2 牛繁套餐 $155
A5 蔥燒牛肋肉套餐 $142
200G 中落牛肋肉,木屐骨間牛肋肉,鹽醬
+漬物(芽菜, 菠菜)、牛繁冷麵 (+$22)+麵豉湯
麵豉湯正常發揮。泡菜爽脆,如果辣啲更好食。
總括而然,呢度裝修日本feel,坐得舒服,整體肉類算高質,價錢大眾化,所以都值得推介👍
美味指數🍽:8/10
環境指數📸:8/10