2019-03-01
旺角鬧市飄來泡菜石鍋香 Cp值頗高 平民版韓國料理 出色豆腐鍋【首爾石鍋燒】‼️‼️.人來人往嘅通菜街,周圍都係餐廳,到底食乜好?想價錢實惠又食到大大份嘅美食?【首爾石鍋燒】係個好選擇!食完又食,已經吾係第一次幫襯🤣~餐廳位置好就腳,就係通菜街,好易搵到!入到門口已經聞到陣陣石鍋香味,又好似真係每張枱都有叫石鍋,一定要試試😋先得。前菜嘅份量同種類都多,有泡菜,大豆牙菜,粉絲,青瓜,好爽口開胃金菇肥牛豆腐鍋即叫即製,新鮮熱辣上,要小心,真係好熱好熱!入面有好多好大舊嘅嫩滑豆腐,個底仲有粉絲,好彈牙!金菇肥牛嘅份量同相多,成個湯整體好清甜,用嚟送飯或烏冬都好好味😋😋.泡菜石豆鍋飯配烤牛肉粒必食推薦!石豆鍋飯好香,仲有脆嘅飯焦,好正!上面嘅大豆芽菜攪勻後一齊食更有口感,烤牛肉粒好有牛味,同肉汁都好鮮甜,仲有少少辣味泡菜,好惹味!泡菜烤肉蔥餅煙煙韌韌好有咬口,中間夾住少少辣泡菜同香口嘅烤肉,食落好開胃。蔥餅有大概6吋大架,建議share。煎泡菜餃一碟5隻可以當小食,表皮煎到卜卜脆,金黃色嘅賣相好吸引,一啲都吾油膩,酸酸甜甜,正!真露燒酒好貼心咁比咗兩隻小酒杯我,入面仲有一小塊檸檬🍋,香濃嘅燒酒味好
泡菜石豆鍋飯配烤牛肉粒
泡菜烤肉蔥餅
煎泡菜餃
真露燒酒
好貼心咁比咗兩隻小酒杯我,入面仲有一小塊檸檬🍋,香濃嘅燒酒味好易入口。
首爾石鍋燒
📍旺角通菜街21號地舖