2019-08-10
近日上Novotel Century Hong Kong Facebook專頁,睇到佢哋新推出「FRUITY SUMMER」海鮮自助晚餐,我同朋友都勁愛食海鮮,梗係要嚟幫襯一下啦~我就打去Novotel Le Cafe訂位,職員說只須讚好或 追蹤香港諾富特世紀酒店,可以55折優惠食到晚上自助餐,咁抵一定要嚟食餐飽。6點半準時入場,隨即可以開始食野,單睇食品選擇超多,最吸引一定係生蠔,即開即食,非常新鮮,我喜歡來自美國的,又肥及帶海水味。加上魚生刺生,任夾任食,新鮮肥美。前菜必吃新鮮沙律菜及紅菜頭,超爽甜的凍蝦,青螺都彈牙甜美。推介一下燒芝士扇貝,芝士鹹香惹味,扇貝清甜,值得一吃。壽司拼盤超吸引,大大盤,款式十分多,我就揀咗北寄貝及燒三文魚壽司,味道都不錯。長腳蟹冇得輸,鮮甜多肉,而且refill 得好密,食極都有。串燒牛柳,肉質腍嫩,超香口好食,燒蝦脆口,惹味香濃,必吃之選。不可錯過舞茸排骨蒸糙米飯,味不濃,微微的舞茸香味,排骨腍身,配上糙米飯好健康。甜品選擇多到數不盡, 蛋糕生果款式多, 雖然食到好飽,但甜品同雪糕必定要食埋先叫完美,而且酒店仲有Movenpick ,我食咗咖啡味雪糕
前菜必吃新鮮沙律菜及紅菜頭,超爽甜的凍蝦,青螺都彈牙甜美。
推介一下燒芝士扇貝,芝士鹹香惹味,扇貝清甜,值得一吃。
甜品選擇多到數不盡, 蛋糕生果款式多, 雖然食到好飽,但甜品同雪糕必定要食埋先叫完美,而且酒店仲有Movenpick ,我食咗咖啡味雪糕超好正。