2019-04-06
想食旺角呢一間古早味好耐 見到佢有tea set都幾抵食我哋三個人每人叫咗一個餐每個餐都會跟個三小碟小食拼盤同埋$18以下嘅飲品豬軟骨滷肉飯($48) +鹽酥雞小食(+$18)滷肉用咗半肥瘦肉 味道同我之前喺台灣食都幾非常相似 而且佢好夠汁 撈飯一流鹽酥雞味道正常冇咩大驚喜 略嫌唔夠脆嘉義雞肉飯($48)雞肉用上雞胸 稍微乾 面頭淋上雞油同乾蔥油係 兩者撈埋一齊可以中和 但係味道頗清淡 不過我個人係幾喜歡食‘鞋’身既雞肉 所以我覺得幾好古早味牛三寶麵 ($48)+宜蘭蔥餡餅(+$14)三寶麵裏面係會有牛肚牛筋牛展 我湯底味道濃郁 係一般台式牛肉麵嘅湯底 闊面質地Q彈 牛展軟硬度適中 整體都唔錯蔥餅略嫌有啲油 有啲似小籠包嘅感覺但係裏面滿滿都是蔥 幾香最後我哋三個都係叫咗珍珠奶茶 奶味同埋茶味比例係茶偏重 奶唔夠香 不過依一間食店裏面附送嘅飲品來講已經好唔錯 珍珠亦都好QQ 不會軟爛真係我認為非常之抵食 以少少嘅價錢可以食到好多款式嘅食物 啱晒我哋香港人胃口細得來又貪心想食多幾款野嘅心態
我哋三個人每人叫咗一個餐
每個餐都會跟個三小碟小食拼盤同埋$18以下嘅飲品
豬軟骨滷肉飯($48) +鹽酥雞小食(+$18)
鹽酥雞味道正常冇咩大驚喜 略嫌唔夠脆
嘉義雞肉飯($48)
古早味牛三寶麵 ($48)+宜蘭蔥餡餅(+$14)
蔥餅略嫌有啲油 有啲似小籠包嘅感覺但係裏面滿滿都是蔥 幾香