2023-05-10 84 瀏覽
星期六難得有得同朋友去街街,當然要去hightea 啦! 今次我就揀左呢間,因為真係好食又好抵食! 雖然我超鐘意食甜品,但確係食得唔多。所以平時食tea 我最鐘意揀啲咸甜點都有嘅afternoon tea set , 有咸有甜,食得開心好多🥰 今次嚟呢間,本來以為佢會係中式格局。點知入到嚟真係有驚喜,大大嘅豪華水晶吊燈,宮殿式嘅佈置,中間仲有一大棵櫻花樹,加添幾分浪漫🌹 同個名俾人嘅感覺完全唔同。打卡仲勁靚🥰今之呢個set勁豐富,咸甜點都好精緻。咸點有:矜貴嘅椒鹽一口鮑魚,外面炸到脆卜卜,椒鹽嘅咸香吊出鮑魚更鮮味。懷舊港式蝦多士、呢個真心激讚! 蝦多士炸到入口鬆脆,香鬆口感一啲都唔油膩,而蝦膠係師傅新鮮打嘅,鮮甜彈牙。令人回味😋金盞脆脆帶子,外表似炸芋角,酥脆外皮,包住鮮甜嘅帶子,絕對係用料矜貴又巧功夫嘅菜式。仲有豬肉雞肉串燒配黑松露醬,同越南春卷。其實未食晒啲咸點已經開始飽🤣🤣甜點都好精彩,我個人最欣賞係佢個Scone,一拎埋嚟已經濃濃牛油香味,入口鬆軟,配上師傅自己煮嘅新鮮士多啤梨醬,平時唔食果醬嘅我都忍唔住一口接一口。仲有黑松露特濃朱古力撻。 估唔到黑松露同朱古力可以咁夾! 平時

今之呢個set勁豐富,咸甜點都好精緻。
咸點有:
仲有豬肉雞肉串燒配黑松露醬,同越南春卷。
其實未食晒啲咸點已經開始飽🤣🤣

甜點都好精彩,我個人最欣賞係佢個Scone,

仲有黑松露特濃朱古力撻。 估唔到黑松露同朱古力可以咁夾! 平時我麻麻朱古力甜點,今次加左黑松露,香氣撲鼻、配上濃滑朱古力,加埋鬆脆撻底,香、滑、濃、脆、多層次嘅口感。大讚👍🏻

另外仲有青蘋果白朱古力乳霜杯,酸酸甜甜恰到好處 、軟滑嘅New York cheesecake 、同清香柚橘瑪德蓮蛋糕🧁 款款都咁有特色。
呢個set真係非常有誠意,CP值超高👍🏻
呢個價錢仲包2杯飲品🍵及2杯氣泡酒🥂