2021-08-10 4657 瀏覽
假日就是要這樣才不枉過😌▪️海鮮塔邊個話只有港女下午茶先有三層架😏呢個三層打卡able得黎,男女都岩食😙〰️凍龍蝦 😋😋😋😋〰️雪蟹腳 😋😋😋😋〰️凍蝦 😋😋😋😋〰️時令生蠔 😋😋😋有一隻食到有蠔殻碎片叫要扣少少分〰️雜錦魚生 😋😋😋😋😋連我平時唔鍾意食帶子刺身都覺得好甜好味👍🏻▪️煙熏三文魚配什錦蔬菜沙律😋😋😋😋正常發揮,無太多comment😂▪️椰菜花忌廉湯😋😋😋椰菜花湯來講我個人比較鍾意留返少少顆粒感,而呢個湯佢打得好滑,而且無乜椰菜花味。可能對平時唔鍾意椰菜花嘅人來講係好事😂令呢個湯加分嘅係麵包,由於麵包本身比較硬就咁食真係麻麻地,但點呢個湯又好掂喎🤨 直頭似白粥同油炸鬼咁match!▪️澳洲穀飼頂級安格斯西冷牛扒😋😋😋😋😋一上菜我地嚇親,因為老實說食完海鮮塔、沙律同埋個湯,已經飽咗一半🤣 估唔到主菜牛扒都咁大份仲配埋薯條添😱牛扒perfect medium❤️ 外面烤至有少許炭香味,入面非常juicy! ◾️法式春雞😋😋😋😋又是超足份量的😃 完全改觀左一般人對五星酒店食完唔飽要續攤的想法😂呢隻春雞係我近期食過最嫩滑的🤤 真的是perfectly cooked, 多30秒或少30秒都完全不同效果👍🏻
假日就是要這樣才不枉過😌

海鮮塔

時令生蠔

▪️海鮮塔
邊個話只有港女下午茶先有三層架😏
呢個三層打卡able得黎,男女都岩食😙
〰️凍龍蝦 😋😋😋😋
〰️雜錦魚生 😋😋😋😋😋
連我平時唔鍾意食帶子刺身都覺得好甜好味👍🏻

▪️煙熏三文魚配什錦蔬菜沙律
😋😋😋😋
正常發揮,無太多comment😂

椰菜花忌廉湯

唯一可惜係gravy太少,比多少少汁的話我會比到5分☺️

是日甜品拼盤

◾️是日甜品拼盤
😋😋
〰️新鮮雜果 哈蜜瓜同菠蘿ok,蜜瓜完全唔甜
〰️馬卡龍 味道ok,口感太脆,內層缺煙韌感
〰️不知名粉紅色蛋糕 好大陣藥水味🙈
甜品的整體感覺是浪費quota😆

✴️以上套餐$588/人,恒生信用卡有7折 ($411/人), 真係超扺食💯

🥂另外點左杯Chablis, 好清爽易入口,配生蠔👏🏼

環境都唔錯,坐落地玻璃旁都唔會覺得熱,可惜餐廳係正check-in櫃檯對面,好多人排隊check-in,有少少嘈😕
2021-08-08
生日