2020-09-18
相信大家經常會去路德圍,其實唔只個邊有好嘢食,行多兩步去到力生嗰邊,一樣有CP值高嘅嘢食!講緊嘅就係今次食嘅呢間添寶手撕雞~佢只係一間開喺轉角位小店,平時經過都未必察覺到佢,直至有一次經過嘅時候望多兩眼,先發現原來買一個手撕雞飯只係$30 (學生價) (不過其實就算原價都只係$35)!心裡面即時mark低,一定要食返次!直至今日,機緣巧合下終於試到啦!除咗飯之外,原來仲可以揀冷麵,不過今次比較肚餓,都係嗌飯啦醬汁就可以揀麻醬,麻辣醬同豉油醬。今次我就揀咗麻醬 (感覺好似同手撕雞夾d XD)雞同飯嘅份量合理,好多青瓜絲。雞皮嘅色澤好靚,每啖都好有雞香味。不過略嫌青瓜絲切得太薄,咬口唔夠爽脆,如果呢點都改善埋就會錦上添花!另外,店員超~~有禮貌同親切,舖面乾淨企理,加埋CP值又高,開喺一個咁唔起眼嘅角落,雖然有d可惜,但依然好似漆黑中嘅螢火蟲一樣,咁出色XD大家去開路德圍掃街可以順便過黎買手撕雞返屋企加餸呀!
大家去開路德圍掃街可以順便過黎買手撕雞返屋企加餸呀!
麻醬手撕雞飯