2021-07-11 47 瀏覽
太耐無去旅行,真係好掛住台灣嘅地道美食啊😋如心廣場就開設咗台式餐廳啦!店鋪提供一系列台式地道美食、各種小碟開胃菜及台式飲品,以解台灣嘅惦念之情😻裝修採用開放式玻璃設計,空間光猛明亮。店鋪以木色為主調,裝潢簡約平實。📌黃金泡菜 $25口感介於酸甜微辣,白菜的清脆感,忍不住讓人一口接一口。📌香酥雞扒 $69雞扒分為三款口味,包括咖喱、椒鹽、麻辣。當日點了椒鹽味,雞扒一口咬下後香氣四溢;肉質鮮嫩可口。📌藥膳排骨 $80排骨煎香後,再落當歸、川芎、杞子等熬製2小時,相當足料!湯底飲落偏淡但味道清香,排骨軟腍。📌肉燥飯 +$10肉燥炒至爆香,肥美又不油膩😎米飯晶瑩飽滿,吸盡滷汁精華,味道鹹香帶微甜🤪📌酸辣湯(跟餐附送)食嗰時諗起阿宗麵線😂 湯汁濃稠,拿上手熱氣騰騰,味道也非常香濃,酸辣開胃。📌青檸愛玉涷(跟餐附送)滑嫩Q彈嘅愛玉,淋上清新檸檬汁後變得酸甜可口。📌檸檬冬瓜茶 $12 & 蒟蒻球白桃烏龍茶 $12總括來說,我覺得呢間小店嘅cp值幾高😚好似去左轉台灣夜市咁🥸味道偏淡,唔會太多味精,相對健康!啊~順帶一提,7月份佢哋搞緊promote,如果情侶去鋪頭po返張story 就會免費送台式手搖

📌黃金泡菜 $25
口感介於酸甜微辣,白菜的清脆感,忍不住讓人一口接一口。

📌香酥雞扒 $69

📌藥膳排骨 $80

📌肉燥飯 +$10

📌酸辣湯(跟餐附送)

📌青檸愛玉涷(跟餐附送)
滑嫩Q彈嘅愛玉,淋上清新檸檬汁後變得酸甜可口。

📌檸檬冬瓜茶 $12 & 蒟蒻球白桃烏龍茶 $12

總括來說,我覺得呢間小店嘅cp值幾高😚好似去左轉台灣夜市咁🥸味道偏淡,唔會太多味精,相對健康!啊~順帶一提,7月份佢哋搞緊promote,如果情侶去鋪頭po返張story 就會免費送台式手搖飲品😎