2023-06-05 472 瀏覽
見餐廳門口寫住正宗印度菜,lunch set價錢又唔系好貴,就入左去試試。《芝士波菜配烤包》(Saag Paneer) $98呢個系經典嘅印度素菜,波菜再加洋蔥、香料等打成蓉,食落唔會太草青味,亦唔會太heavy,加埋超淡味嘅印式芝士,增加口感。佢哋嘅naan,烤得好軟熟,而且唔油,用黎點芝士波菜真系一流!《串燒雞咖哩配烤包》(Chicken Tikka Masala) $98印度嘅燒雞一向偏乾,但每塊雞肉配埋Masala醬汁,就變得好惹味,Masala醬汁濃郁又香,辣辣地,配上埋naan一齊食真係絕配!深井咖哩寶嘅印度菜正唔正宗,我就唔太知道,因為無去過印度。不過餐廳嘅芝士波菜同串燒雞咖哩味道唔錯,份量多,而且唔油,食完唔會濟住濟住,而且環境舒適,位置闊落。

芝士波菜

《芝士波菜配烤包》(Saag Paneer) $98