2019-02-20
之前同姊妹黎呢到食過一次,環境同食物勁高質,同男朋友提過下,佢竟然記得,帶我黎食。淡雅色調,好柔和好舒服,燈光比之前調暗左啲,如果枱上有埋小蠟燭點綴就perfect。【焗北海道帶子配蟹肉】$108帶子輕輕煎過下,外熟內生,鮮甜肥美。鋪上芝士同菠菜去焗,郁香芝士味,菠菜又中和芝油膩感。不過就吾系好食到蟹肉。岩岩焗起,好燙熱,侍應留意到我地好笨拙,過左黎幫我地,用叉一下夾起放系我地隻碟到。【烤安格斯肉眼扒配蕃薯條及田園沙律】$268牛扒份量十足,size仲大過我塊面,不過就冇上次果塊美國牛柳甘好食,撞正系筋位,切得有D費勁,但食落吾韌,好濃郁既牛油味香。最正系炸蕃薯條,勁香甜!【慢煮西巴牙黑毛豬配大蒜伴薯蓉】$198黑毛豬內裡粉紅嫩肉,肉質爽脆,薯蓉奶滑,仲有香濃芝士伴薏米,食落有D似意大利飯甘。