KABOOM

2023-02-25 4125 瀏覽
朋友早幾日嚟過呢一間餐廳,話啲泰菜幾好食,仲有好靚嘅天台吧,所以今日要過嚟試吓。上到嚟因為仲係日落嘅,個天粉粉地橙橙地,成個感覺好似去咗旅行咁,絕對係打卡一流。瘋狂打完一輪卡之後,我哋叫咗個小食,但係呢個小食一啲都唔小,因為我估唔到佢係兩個原隻嘅軟殼蟹包包,佢個包好軟熟,如果軟殼蟹都唔會太厚粉,係幾好食㗎。食完個小食,個天都黑啦,又係打卡嘅時間,因為個夜景又係另一番風味。影完相之後個主菜都啱啱好到了,朋友叫咗個冬陰功海鮮飯,佢個冬陰功海鮮飯嚟到嘅時候都嚇咗我一跳,因為又係好大份。淨係見到佢兩粒帶子都已經知道好足料,仲有隻原軟殼蟹同埋大蝦,見到個份量都已經好滿足。最重要嘅係佢個冬陰功飯一啲都唔辣,但係就好香冬陰功味,真係好啱唔食辣嘅朋友。而我自己叫咗個牛扒,佢個賣相都幾吸引㗎。切開之後仲係好粉嫩嘅五成熟,但係就冇乜牛味,相比之下我個自己覺得個飯會出食少少。食飽飽,見到個咁靚嘅夜景,當然要飲返杯chill下啦。喺咁靚嘅環境之下,摸着酒杯底,真係乜嘢心中情都能夠盡訴。而且呢度啲Cocktail都真係好靚,好似啲呢杯餐廳命名嘅Cocktail,無論係外型定係味道都好泰式,佢飲到嘅口感好Crea
而我自己叫咗個牛扒,佢個賣相都幾吸引㗎。

而且呢度啲Cocktail都真係好靚,好似啲呢杯餐廳命名嘅Cocktail,無論係外型定係味道都好泰式,佢飲到嘅口感好Creamy,酒味唔會太濃,連平時飲兩啖啤酒都嗌暈嘅朋友都飲得好開心。
而我自己就叫咗呢杯外型比較獨特嘅,好老實啲講我真係俾佢個外型吸引咗,但係佢嘅味道亦都唔差,而且係我喜歡嘅酸酸甜甜嘅味道,佢呢度嘅cocktail酒精濃度唔會太高,所以兩個女仔嚟呢度摸酒杯底絕對安全。價錢方面,我覺得個環境同食物質素係合理嘅,而且都真係值得回頭。

2023-02-15