2022-05-06 313 瀏覽
忽然好想遠離一下煩囂, 所以好即興咁搭船入南丫島, 喺坐船嘅時候真係有一種小學生去旅行嘅心情。去到南丫島行咗一陣就見到呢間 ❥⧽𝐁𝐖𝐂 𝐥𝐚𝐦𝐦𝐚 ❥⧽, 環境好 chill 好舒服咁, 所以就入去食 lunch 咯。𓊈香蒜白酒蜆意粉𓊉見到個賣相已經心心眼, d 蜆隻隻都脹卜卜, 好鮮甜。意粉軟硬適中, 蒜香味好重好香濃, 真心推介。𓊈蜜糖烤排骨配薯條𓊉雖然望落好似燶咗少少, 不過食落去不論肉質定味道都係啱啱好, 肉質軟腍又甜甜地, 而且份量比想像中多, 幾抵食。𓊈香蕉 ✧ 芒果 ✧ 蜜棗 ✧ 亞麻籽𓊉本身有d 驚我會唔鐘意陣蜜棗味, 不過 blend 埋一齊又唔係好覺, 而且香蕉味真係好濃好搶, 唔會太甜可以解渴。✧✧ 整體食物飲品都好好, 值得再去。本身以為人少少, 不過過咗12 點半左右就開始多人, 如果想去嘅話, 早少少去會 chill d。

𓊈香蒜白酒蜆意粉𓊉

𓊈蜜糖烤排骨配薯條𓊉