今個週末 難得地約到好耐冇見嘅朋友們食dinner;)所以都想搵一間環境舒適 又可以閒聊一下嘅餐廳經朋友嘅介紹 我地就揀左呢間位於尖沙咀東的「悅火」。經店員介紹後,我地決定食爐端燒餐 ,位位$788。前菜一粒粒的係南蠻雞,原有鮮香雞味及滿滿肉汁就如泉湧,加上少量雞皮烤到脆卜卜,味道不會太鹹或者太淡,味道剛剛好好滿足。所有食材好新鮮🐟開始聞到焦香味道,挑起食慾的爐端燒燒物八品登場。賣相太日系🇯🇵太吸睛 📸有好多燒物比我地,例如串茄、黃油雞翼、白鱔、黃油雞胸肉,五花腩、牛串等等......肉類的油脂比例好好,少少鹽香味,好正😋茶漬飯味道使人難忘,試過後竟然愛上那清香的味道,好食到停唔到口🤭🤭其實本人係香港好刺身,今餐有中拖羅同深海池魚,厚厚的食落啖啖肉,飽滿肉地。新鮮魚香,就算切到半吋厚,中心部位亦無生雪,而且保持凍刺身狀態。日本人稱為既吸物,原來係指呢碗鯛魚濃湯。十分熱用料十足,絕不馬虎。朋友真係好介紹,果然係一次正宗又特別嘅時尚體驗呀🥰

朋友真係好介紹,果然係一次正宗又特別嘅時尚體驗呀🥰