2024-02-07 85 瀏覽
位於中環舊街道入面新開嘅一間西式餐廳,由廚師到店員都係外國人主理,環境氣氛好優閒舒適。BREAD BASKET硬身嘅切片法式長麵包,麵包皮幾脆口,加埋牛油味道好香。MIXED GREEN SALAD加入咗檸檬汁嘅蔬菜沙律,食落爽脆帶少少酸,十分開胃。GRILLED SMOKED SAUSAGE WITH GARLIC食落十分香口惹味嘅煙燻香腸,帶有好香濃嘅蒜蓉味。THREE EGGS OMELETTE揀咗蝦、香腸、菠菜三種配料,蛋餅煎得啱啱好食落好有蛋香味,口感外酥內嫩,配料亦令層次豐富好多。RUMP STEAK揀咗五成熟去品嘗呢塊蘭普牛扒,入口肉質軟嫩而且口感十足,特製嘅醬汁令牛扒嘅肉香更濃郁,肉汁亦十分豐富。GRILLED SEABASS十分足料嘅大大條烤爐魚,魚皮烤至脆身入口惹哋帶有檸檬汁嘅酸甜,魚肉質感嫩滑,風味十足。CARROT CAKE佢哋嘅芝士餅係我好鍾意果種較硬身嘅質感,食落有口感而且芝士味好香濃,上面仲鋪上紅莓醬,酸酸甜甜咁同芝士餅十分夾。

BREAD BASKET
硬身嘅切片法式長麵包,麵包皮幾脆口,加埋牛油味道好香。

MIXED GREEN SALAD
加入咗檸檬汁嘅蔬菜沙律,食落爽脆帶少少酸,十分開胃。

食落十分香口惹味嘅煙燻香腸,帶有好香濃嘅蒜蓉味。

THREE EGGS OMELETTE

RUMP STEAK