2021-03-18
上次瘦編去元朗行下街,行到攰當然要飲下杯台式飲品止痕。咁啱經過康樂廣場見到有間「沐淳」就試吓先~🤩-鐘意飲熱飲嘅我見到門口個Poster有暖笠笠熱飲即刻bling bling眼,揀咗杯白玉丸子紫米椰椰奶,好特別!白玉丸子咬落口好Q彈好有咬口。紫米椰奶飲落好似紫米露,好正,啲紫米好煙韌,配上香噴噴嘅椰奶,又䁔䁔地,好滋潤。💜-另外佢哋都有台灣大甲芋頭系列,台灣大甲產區嘅大甲芋頭塊好出名,所以都揀咗杯芝雪大甲芋頭鮮奶,飲落去有淡淡芋香,加埋滿滿嘅芋泥加入新鮮牛乳,好吸引。芋泥裏面仲有啲好嚼勁嘅芋頭顆粒,口感好過癮!另外我都再叫咗杯珍珠奶茶俾屋企人,啲珍珠煮得岩岩好,唔會太軟太硬。👍🏿-味道評分▶️🌕🌕🌕🌕🌗 (4.5)抵食評分▶️🌕🌕🌕🌕🌑 (4)回購評分▶️🌕🌕🌕🌕🌗 (4.5)-➡️ 沐淳 (元朗)📍 元朗康樂路8號康樂廣場地下3號舖-
味道評分▶️🌕🌕🌕🌕🌗 (4.5)
抵食評分▶️🌕🌕🌕🌕🌑 (4)
回購評分▶️🌕🌕🌕🌕🌗 (4.5)
➡️ 沐淳 (元朗)
📍 元朗康樂路8號康樂廣場地下3號舖