2021-09-20
🔸三種小菜、涼拌毛豆好鍾意呢啲細細碟嘅小菜,好似試得好多野咁,有牛蒡、酸蘿蔔同醃蠔,係開胃可拌飯食嘅小菜。毛豆用蒜香方式拌勻,蒜香味好重,我好鐘意😛🔸炸雞台式五味醬即叫即炸,用嘅係雞扒夠滑溜,炸漿夠薄夠脆,而且入面仲鎖住好多肉汁!五味醬食落甜甜酸酸甘好醒胃!🔸熱炒魷魚拌明太子醬本身以為明太子醬會好咸,點知調味岩岩好,魷魚爽脆彈牙,爆炒得夠鑊氣好惹味!🔸京蔥檸檬味豬腩🐷豬腩片燒得岩岩好唔會乾柴個sauce酸甜開胃,再加左檸檬汁落去更添fresh嘅感覺!🔸炙烤鮪魚佐芥末蛋黃醬 👍🏻炙烤鮪魚好肥美,油脂感十足再配上蛋黃醬嘅creamy,真係雙重享受。另外好欣賞佢個wasabi係鮮磨嘅,真係好夠辣更添一絲刺激!🔸三文魚、明太子茶漬飯配溏心蛋茶漬飯味道清香,個人鍾意個三文魚多啲,明太子就鹹咗少少。🔸是日甜品係焙茶巴斯克芝士蛋糕,可以點佢個醬汁,好似飲奶蓋茶上奶蓋的味道,蛋糕好濃郁既茶味。不過晚餐太豐富,我哋都食唔晒要拎走😛
🔸炸雞台式五味醬
🔸熱炒魷魚拌明太子醬
🔸京蔥檸檬味豬腩🐷
🔸炙烤鮪魚佐芥末蛋黃醬 👍🏻
🔸三文魚、明太子茶漬飯配溏心蛋
茶漬飯味道清香,個人鍾意個三文魚多啲,明太子就鹹咗少少。
🔸是日甜品