2015-11-06 571 瀏覽
今日同frd經過先達側邊既先施大廈上面除左有賓館外 仲有拳館 鏢場 . 我地本身唸住去同層既飛鏢場錠鏢 , 但估吾到冇開於是就去側邊一間cafe去食下野cafe大慨3,4 百尺大, 裝修幾有歐陸式 餐廳既感覺, 以格仔枱布為主 大慨400 尺甘大 環境舒服夠闊 sofa櫈 亦啱一班朋友 坐喺度飲杯野吹水食物方面 點左個二人餐, 有雜果沙律,沙律雖然係罐頭貨 但夠凍同沙律醬比例剛好 野飲方面百香果沙冰 同石榴梳打百香果有果味, 落得比較少糖 沙冰質感比較軟身, ok. 石榴疏打都係偏淡 但都不乏石榴味 都唔錯串燒併盤有粟米同雞鎚 粟米一般, 雞鎚炸得好香口 , 落左香草同少少辣椒調味 , 好味 ! 接下來係日式海鮮炒烏冬, 烏冬比較幼身爽口。 用左少少蝦同螺肉去炒 同有少少辣醬 香口得黎有d惹味 另外仲有吾少蔬菜豆 令到烏冬不致太肥 唔錯葡汁雞球飯 呢個醬應該係自己調 同平時葡汁好唔同 有d似芝左醬甘 而且密度好濃仲有少少辣 雖同葡汁冇關但都幾有創意 雞肉係雞柳類 炸過 所以脆得黎幾有口感最後仲有個雪糕送 超市雪糕因為我地大食 唔夠飽 所以點多左個吉列豬扒burger 除左沙律醬外 仲

野飲方面
百香果沙冰 同石榴梳打
最後仲有個雪糕送 超市雪糕
因為我地大食 唔夠飽 所以點多左個吉列豬扒burger
除左沙律醬外 仲有一塊煎過既火腿係接近煙肉有d咸味 吉列豬扒亦都剛剛炸起連埋蔬菜同飽 味道都唔錯
食物算唔錯 價錢唔算貴。 而係一個好啱幾個朋友慢坐傾計既cafe好選擇
2015-11-05