2021-02-04
係佢寄賣酸種麵包嘅時候已經想試😆最近自立門戶開左間cafe~除左有主打嘅酸種麵包之外,仲有其他小食同甜品🤩牆上嘅架放左好多真sourdough🍞😆唔少人一個個大包咁買走都得🤣我想食埋大家都勁讚嘅麵包布甸,就係度食😉🌟🍯焦糖奶油麵包布甸🍮 ($58)Caramelized soft bread pudding🌟必點❗️唔叫嘅話會後悔(隔離枱叫左另一款甜品表示:你果個好似好味啲😂🙈)-🤤完全係一個麵包蛋糕版嘅焦糖布甸🍮-外層用焦糖烤到脆脆~入面軟熟到好似食緊海綿蛋糕🍰帶少少蛋香~而且浸滿奶油,充滿濕潤感😍-伴碟嘅檸檬雪葩酸味明顯🍋可中和麵包布甸嘅甜-呢款完全顛覆咗我對麵包布甸嘅認知😭想帶阿媽返黎encore🤣🥑牛油果蕃茄莎莎配酸種麵包🍅🍞 ($73)Avocado & tomato salsa open toast-❗️超巨型+好厚嘅sourdough😳份量比其他cafe大😆-🍞邊位外皮帶硬脆~中間保持到chewy,微微拉扯😀如果多啲酸味就好喇😚-牛油果份量都幾多🥑目測有半個?! 配埋蕃茄🍅洋蔥、黑椒同橄欖油~酸酸地咁感覺清新開胃😆-本身驚唔夠飽,計劃叫兩塊😂點知一塊都好飽肚🤰🏻價錢:份量、質
Caramelized Bread Pudding
🌟🍯焦糖奶油麵包布甸🍮 ($58)
-🤤完全係一個麵包蛋糕版嘅焦糖布甸🍮
-伴碟嘅檸檬雪葩酸味明顯🍋可中和麵包布甸嘅甜
Caramelized Bread Pudding
🥑牛油果蕃茄莎莎配酸種麵包🍅🍞 ($73)
-本身驚唔夠飽,計劃叫兩塊😂點知一塊都好飽肚🤰🏻
Avocado & tomato salsa
Avocado & tomato salsa
價錢:
份量、質素同價格成正比
總結
-環境開揚舒服,幾適合帶埋laptop去work from cafe👩🏻💻
-強烈推薦麵包布甸😋