2017-04-12
同事極力推介Beef & Liberty,息逢樓下嘅 Pizza Express 無位,就順水推舟上左樓上。得番roof 有位,天氣未係好熱,都ok 嘅~ Roof 有self-served machine 可以自己點野落 order,似麥記嗰個。不過,唔知點解比唔到錢,又要叫番waiter幫我地 order。Anyway~ 講重點啦。我自己order 咗bacon cheese burger配甜蕃薯薯條,小食叫左個 一口芝士通粉,仲叫左jar lemonade 大家share。同事highly recommend 嘅 蕃薯薯條係幾特別嘅,甜甜地又脆口,但係食得多會滯,正宗少食多滋味。Bacon Cheese Burger 當中嘅洋蔥係重點呀!啲洋蔥係炒到熟晒,仲加左甜,為burger 錦上添花。cheese 係有誠意嘅,芝士大小剛好,唔會太大而蓋過牛肉同bacon 嘅味道,溶溶地仲可以浸入啲肉度。bacon 硬硬地係增加burger 嘅口感,反而如果係淋嘅係驚啲。牛肉反而略嫌淡味。一口芝士通粉,外層炸到實一實,入面就係一層層嘅通粉。幾特別嘅,但唔算驚喜。總括黎講,Burger 同薯條
總括黎講,Burger 同薯條都可以一試。
Bacon Cheese Burger
一口芝士通粉