作為一個Burger迷,知道長沙灣開左間有6吋厚的Burger店,當然飛撲去試食啦。店鋪位於長沙灣同荔枝角交界,地鐵站行過去都係6丶7分鐘左右,幾方便。周日2點鐘去到,鋪頭重係人頭湧湧,睇黎開店冇耐已經儲到一大班Fans,值得期待。呢度除左Burger之外重有意粉丶意大利飯丶海鮮等等的選擇,作為一間小店黎講,種類選擇真係非常之多。雖然本身都預左個公司漢堡好厚,但係上到台時我真係O左咀「好大個呀~」,個包點止6吋厚呀,直頭長過我隻手掌添呀!材料有一塊厚厚的漢堡牛肉丶一塊厚厚的和牛漢堡肉丶煙肉丶炒嫩蛋丶黑松露丶雙層芝士同蕃茄,剩係數得出的材料都7丶8種啦。面包烘得又熱又脆,蛋黃醬味道好出色,唔會太酸。一啖落去個漢堡包到,兩塊肉嘅汁真係Bit哂出黎,係Bit到我件恤衫中哂招咁濟,Juicy到痴線。漢堡肉煎到7成熟左右但重可以有咁多汁,不愧係和牛漢堡!黑松露炒蛋又香又嫩滑,加上芝士味道夠哂濃,同漢堡包Match到爆炸!煙肉又脆又香,讚!特別喜歡個包上面有少許芝麻,好香!伴菜有火箭菜,可以消膩,夠哂細心。忌廉湯味道好濃,忌廉味道唔太重,反而松露味道好香。28蚊一碗湯真係喜出望外,比想像中足料。不
公司漢堡

黑松露忌廉蘑菇湯
忌廉湯味道好濃,忌廉味道唔太重,反而松露味道好香。28蚊一碗湯真係喜出望外,比想像中足料。不過個人比較喜歡重口味少少,所以就自己加左少少黑椒同鹽,哈哈!
士多啤梨汁燒豬仔骨
士多啤梨豬仔骨係侍應哥哥重點推介,所以我地都試一試啦。豬仔骨烤得好腍,唔會話肉質好乾爭爭。士多啤梨醬唔會過酸或者過甜,味道適中。豬仔骨的Size比較偏細,但係都可以啖啖肉。但如果Size再大舊D肉汁會更多更惹味!
墨汁意大利飯伴原隻虎蝦
墨汁魚意大利飯質感非常Cramy,材料有大蝦同魷魚。意大利飯的味道好濃,但不會太咸,原隻虎蝦係視覺上非常吸引,肉質都幾結實,蝦肉幾新鮮。飯粒煮得比較腍,如果可以早少少起鍋,保留到個飯芯會比較理想。
焗波士頓龍蝦(半隻)
烤龍蝦可以選擇蒜香牛油或者芝士,我就選左蒜香牛油。蒜味非常香,龍蝦烤得比較乾身,但係龍蝦本身都Kepp到D肉汁。可能唔係龍蝦當造期,所以蝦頭的膏不算多,但係整體黎講成隻龍蝦都好香。
檸檬利賓納
食完咁多濃味野,飲杯凍檸賓清清味蕾,透心涼~夠哂滿足!
(門面)
(餐牌選擇)
2016-10-23
公司漢堡
士多啤梨汁燒豬仔骨
焗波士頓龍蝦(半隻)
檸檬利賓納