2020-04-27 875 瀏覽
朋友在海濱廣場返工,黃埔再入,有啲隔涉,因為我收工收得早,所以通常約食晚飯都係我就佢去紅磡,由於之前幾次都去黃埔美食坊,所以今次想食第二啲,結果就揀咗呢一間餐廳。呢間餐廳打正旗號食漢堡包,所以梗係啦要試吓佢嘅漢堡包啦,另外店長推介我哋試吓個黑松露Carbonara,於是就試吓啦,我哋仲叫咗兩杯生啤添,店長叫我哋試麥啤生啤,德國嘅,味道唔算重,幾好飲。個意粉比起出面食到嘅Carbonara比較乾身,相對無咁漏,唔怕食完已經好滯食唔到其他嘢,而且個黑松露味唔太濃,因為我有少少怕倒瀉電油的氣味,所以呢個意粉幾好食。至於個主角,我們點了Classic漢堡包,舊牛肉就5成熟,出到黎好juicy好味,無打爛自己招牌,而且個漢堡可以加$28就有個薯條side dish兼有杯野飲,都算抵,不過因為我哋飲啤酒,唔想嘥咗杯飲品,所以無加到,下次黎一定會識叫。
Classic Burger
德國麥啤