2014-11-08
1900 瀏覽
早幾日同honey去咗銅鑼灣間BLT食burger,我哋分別要咗Classic combo同Tex-Mex,我平時好少食burger,因為消化力唔好,結果今次食完都頂住個胃兩日..緊係啦,個包大到吖,我食咗四份三就飽到儍咗喇..貴就貴D,不過個Tex-Mex都幾好味嘅,尤其個chili sauce同牛油果salsa真係好醒胃,不過主角medium嘅牛就有D乾,但都ok..至少夠肉味,條pickle同salad我全部食哂,幫助消化嘛.Pearl琴晚集Master Chef嘅壓力淘汰賽咁橋又係比拼burger.四個人分成兩組,義大利靚佬果組除咗有兩塊steak燒得太生外,大部分都太乾,而且調味唔夠,最致命係冇放艺士!因為大部分美國人慣咗食burger加芝士,結果就輸咗咯.不過贏咗果組都唔係好好多,D太陽蛋煎到鬼咁核突,又烘燶哂D包..臨時改落羊奶芝士同煙肉,偏偏又俾佢地過到骨.不過羊奶芝士唔係人人頂得順喎!?其實我講咁多係想話:burger唔易做!下次食burger都會諗起呢個比賽..