2021-10-25 20 瀏覽
由於太耐無得去旅行嘅關係,又好掛住泰國喎,唯有去九龍城搵食,九龍城最多泰國菜,今日就搵左呢間泰菜😁位於宋皇臺站,站一出就見到以BTS為主題嘅餐廳,非常易搵又方便明爐香檸汁蒸桂花魚用烤魚爐上枱,條桂花魚有隻半手掌咁長,肉質都幾嫩滑,高湯加左超多蒜同辣椒喺入面,加上兩片青檸,酸酸辣辣好惹味,食到尾啲魚肉入晒味,少少都唔可以剩低👍🏻生蝦刺身生蝦非常新鮮,啲蝦肉好爽好彈牙,點埋個泰式醬汁食真係一流,話咁快就俾我地清左😋泰式沙嗲串燒只係點左雞肉同牛肉,燒得啱啱好,肉質都幾軟嫩,唔會靭,配埋佢個沙嗲醬好好味,佢沙嗲醬係花生味較重,好香濃👍🏻豬肉碎生菜包食泰菜點少得生菜包,生菜新鮮翠綠,肉碎都炒得好夠味原隻芒果糯米飯啲糯米飯上枱時仲係熱辣辣的,加埋椰汁食好香呀,啲芒果都好清甜泰式冰奶茶 & 青檸沙冰係泰國嘅味道呀😂飲品唔算太甜,不錯

明爐香檸汁蒸桂花魚

生蝦刺身

泰式沙嗲串燒

豬肉碎生菜包
食泰菜點少得生菜包,生菜新鮮翠綠,肉碎都炒得好夠味

原隻芒果糯米飯

泰式冰奶茶 & 青檸沙冰
係泰國嘅味道呀😂飲品唔算太甜,不錯

2021-10-18
午餐