2022-01-08
BTS 美食站 ( 九龍城 ) 朋友係附近攀完石過黎食晚飯 , 沿途都有好幾間泰國菜,門口有個好得意既充氣公仔。 跟住店員就帶咗我哋去隔離小曼谷,應該係同一間鋪黎。一入到去店員就比本餐牌我哋睇相,大部分都係海鮮,之後店員就會比個 QR code 我哋自助落單,真係好方便。 牛丸牛肉船粉金邊粉 $65 今次既湯底比較濃稠,黏稠。亦都比較有質感。配料方面,除咗必備牛丸、牛肉、炸豬皮、芽菜之外,仲多咗樣牛柏 葉,好豐富啊! 😋泰皇咖喱法包軟殼蟹 $168 一直都好期待依一道菜。軟殼蟹份量多,炸得香脆可口。而法包外脆內軟,點住咖喱黎食都別有一番風味架。咖喱一啲都唔辣,啱晒唔食得辣嘅朋友仔。不過略嫌咖喱有啲偏酸,若多番少少甜味,風味會更佳。 🍲小曼谷原隻芒果糯米飯 $72 賣相同味道都十分好,好驚喜。糯米暖暖地、甜甜地,相當易入口。 🍋p.s. 門口本餐牌有教少少泰文😍餐廳設有加一附加費。
牛丸牛肉船粉金邊粉 $65
泰皇咖喱法包軟殼蟹 $168
小曼谷原隻芒果糯米飯 $72
p.s. 門口本餐牌有教少少泰文😍
餐廳設有加一附加費。