2023-11-27
將軍澳既ɢᴏɴᴜᴛs係由土瓜灣店同大角咀手工啤酒一齊開辦.所以餐廳除咗有Signature ge甜品都有手工啤飲.螢光橙色裝修型格.又係Pet Friendly餐廳.平日都有唔少人去~ 🐶➿ ʙʟᴜᴇ ʟᴇᴍᴏɴᴀᴅᴇ sᴏᴅᴀ 🍋🍋當日天氣濕熱.起初見到藍色都諗係咪純打卡用😂但其實顏色係其次.餐廳會另外上一杯檸檬汁加落去~加埋檸檬葉成杯飲品夠酸又有陣🍋香氣☺️➿sᴏᴜғғʟᴇ ᴘᴀɴᴄᴀᴋᴇ ᴡɪᴛʜ ᴛɪʀᴀᴍɪsᴜ ᴄʀᴇᴀᴍ一直bookmark左佢地既Tiramisu 梳乎厘班㦸.一個人去食其實都想食到咸甜主食.但真係食唔哂.再一人挑戰滴滴仔☕️🤏🏻一不留神就倒瀉晒🥲相機又Capture 到😂.整個梳乎厘班㦸影相無其他咁打卡.但口感好鬆軟有少少蛋香味.如果上面既手指餅有浸過會好過自己倒一shot落去.感覺整個味蕾口感體驗會完整D.又可能一個人食.食到一半有少少膩.味道比較單調.有機會同朋友去食埋主菜鹹食會好D--➿ ʙʟᴜᴇ ʟᴇᴍᴏɴᴀᴅᴇ sᴏᴅᴀ ʜᴋᴅ 𝟺𝟺➿sᴏᴜғғʟᴇ ᴘᴀɴᴄᴀᴋᴇ ᴡɪᴛʜ ᴛɪʀᴀᴍɪsᴜ ᴄʀᴇᴀᴍ ʜᴋᴅ 𝟷𝟶𝟺--(.❛ ᴗ ❛.) foo
➿ ʙʟᴜᴇ ʟᴇᴍᴏɴᴀᴅᴇ sᴏᴅᴀ ʜᴋᴅ 𝟺𝟺
(.❛ ᴗ ❛.) foodiepoison