2013-07-06
向來都認為好食一餐, 唔好食又一餐, 可惜今次既經驗令我食完一餐仲耿耿於懷。對旺角既平價放題, 本來都冇乜期望, 竟然可以咁難食。星期五晚上放題每間都排長龍, 而呢間木村竟然有位, 有D奇怪, 但餓到半死既一行人都將就下埋位。座位: 還算寬敞, 但係死角位比較少侍應經過, 空杯空碟一堆。(咁岩頭頂有滴水問題, 可能其他位會比較好)服務: 侍應都有幫忙跟單, 但感覺有點不耐煩, 因漏單太多上菜非常慢, 交紙後五分鐘有飲品, 但食物要再等十分鐘以上漏單情況非常嚴重, 完全不能接受。五個人寫二十件刺身不算過份, 但永遠只來五件, 感覺有點寒酸。食物: 炸物點了多種天婦羅, 但上檯只有兩件蝦跟四件蟹, 而且是冷的 壽司不合格! 師傅刀工了得, 超薄切魚生跟一大團又暖又散飯 其他小菜如醃八爪魚等, 多汁超濃味, 吃一件就放棄了 牛肉粒是好吃的, 太多漏單所以沒嘗到很多 芝士年糕永遠不會漏單, 而且會給你很多很多, 非常大方, 味道則得過且過直至到提醒我地LAST ORDER, 竟然夠膽問有冇野叫左未到。多番提醒都唔夠埋單既威力, 終於上返第一輪, 一個
對旺角既平價放題, 本來都冇乜期望, 竟然可以咁難食。
(咁岩頭頂有滴水問題, 可能其他位會比較好)
服務: 侍應都有幫忙跟單, 但感覺有點不耐煩, 因漏單太多
上菜非常慢, 交紙後五分鐘有飲品, 但食物要再等十分鐘以上
壽司不合格! 師傅刀工了得, 超薄切魚生跟一大團又暖又散飯
其他小菜如醃八爪魚等, 多汁超濃味, 吃一件就放棄了
牛肉粒是好吃的, 太多漏單所以沒嘗到很多
多番提醒都唔夠埋單既威力, 終於上返第一輪, 一個半鐘前叫既手卷。
總括黎講, 食到飽都未食到一件好食既野。以後記住上OPENRICE睇食評!
想食壽司到飽又冇要求, 下次可以考慮深水埗打大佬。