為左同老死補慶祝生日, 知佢想食西餐, 一早上OpenRice 做功課, 搵到呢間唔係好顯眼既餐廳, 3日前打電話去訂枱, 我地得2位都要9點後先有位 心諗, 係咪真係好多人死呀?! 聽電話既同事仲提我只留枱5分鐘 tim9點準時去到, 真係full house喎 老闆 (應該係) 立即安掛我地入座室內近酒吧位置既高枱, 仲拿拿聲拎埋menu俾我地 tim! 雖然同老死一早決定左share死, 但由於佢生智慧齒牙痛所以都唔知揀乜好, 呢個時候有位貌似話得下事既同事埋枱, suggest我地試下個雞扒, 咁我地再嗌多個chicken caesar salad同埋一個salmon pasta! 雖然我地唔係食set dinner, 但佢地都有serve bread stick同埋daily soup, 今日係cream of spinach, 一試之下, 好creamy同埋搵到好多spinach, 真材實料呢, 絕對唔係罐頭即食湯 要讚下呢度既服務, waitress係主動問我地需唔需要pepper! 先上Caesar Salad, 我同老死都嚇一大跳 個portion大到2個人share

9點準時去到, 真係full house喎

, 絕對唔係罐頭即食湯

先上Caesar Salad
, 我同老死都嚇一大跳
個portion大到2個人share都唔掂 (見圖1)! 菜係好新鮮既, 咬落去爽身有水唔會乾爭爭, 唔似得出面既餐廳咁切碎哂, Bacon夠脆唔會太燶, 個dressing 好明顯係自己較出黎, 唔係現成嗌貨個種, Great

臨上雞扒之前, waitress好細心地幫我地將salad轉細碟, 同埋換埋shared plate! 雞扒上面有塊cheese, 切開既時雞扒都稔身, 食落去又真係幾嫰幾滑, 一d都唔"鞋", 唔怪得之伙計咁有信心介紹我地食啦! 除此之外, 雞扒伴有燒意大利青瓜同埋茄子, 兩樣都好味!

再黎係salmon pasta, 望落好似好creamy, 開始擔心會好"漏"tim
但原來我既擔心都係多餘既
, 入口好smooth, 可能佢既sauce唔算太個thick, 味道都唔會太heavy! 另外, 鍾意佢既salmon雖然熟但唔會鞋! 食到我都停唔到口丫

最後梗係唔少得甜品啦! 叫左mango cheese cake同埋chocolate brownie, 另外嗌左人人都讚既iced chocolate! 3者都絕對係much more above average, 但我個人比較挑剔少少, 如果brownie再熱d就perfect啦!

總括而言, Quality真係拍得上好多fine dining restuarant, 招呼分分鐘週到過4,5星既餐廳, 而且呢度比較親切, 2個人埋單不過$29x, 每位$150都唔洗!

一定會再返黎呀!!
好大碟既凱撒沙律
Main Course: Chicken