2019-09-17
每次想食肉,或者好想食牛扒,就會好掛住le moment 。終於呢個「最恐怖嘅暑假」後再黎,辛苦完出汗又流淚黎食餐好安慰下自己係最好不過。每次黎到都好有驚喜,驚喜在於同一樣嘅menu,每次都保持到高水準嘅食物,但配上bob為我地挑選嘅酒,一啖酒一啖肉嘅水乳交融之妙真係無法媲美。老實講我地對於揀紅酒無咩經驗,出去最多只敢飲白酒,通常出街食飯飲house red wine都好伏,但bob揀親畀我地嘅都從來唔會令我地失望!真心畀唔識得food & wine pairing 嘅人,le moment 絕對係個好選擇,因為bob會為你揀一枝合你口味嘅好酒!好可惜我地今次人唔多,如果唔係一定會叫cheese platter! 介紹我黎食嘅朋友就係因為cheese platter 食到高潮眼返唔到轉頭~今次再寫OpenRice ,係因為周圍店鋪都好少人(連對面果間成日排隊好串咀嘅連鎖集團扒房都無咩人),呢個時勢更加要幫襯小店,拒絕財團攏斷!中環其實都有幾多良心小店,大家都可以多多幫襯!