2022-11-22
🚩 一郎拉麵嘅湯底真係好講究~一開始我會覺得湯底夠濃就得,但其實咁濃有時會好笠口,要飲口多水😮💨所以而家我嘅拉麵評分準則就係湯飲落口要舒服,夠味,叉燒唔柴,蛋要流心🙌🏻呢間舖頭嘅叉燒係用咗西班牙黑毛豬黎做,一陣同你講有啲咩特別‼️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️🌈極·黑松露慢煮黑豚拉麵 $188話明期間限定梗係要試吓!拉麵上面堆左一座黑松露山,仲有大量嘅黑松露醬係湯入面雖然睇落好似好多,但味道恰到好處黎介紹吓佢個豚肉先佢用咗西班牙黑毛豬,以慢煮嘅方式烹調,粉粉嫩嫩唔知點解有種食緊Parma ham嘅感覺,好特別🌈鯛魚湯拉麵 $138啱啱推出嘅新拉麵,梗係要喝頭啖湯呢個拉麵如果鍾意食魚嘅人一定要叫不過如果你自問對魚肉或者魚湯麻麻哋嘅話就可以試其他湯底因為佢嘅魚味真係十分濃郁除咗豚肉之外,佢仲有幾塊厚身灸燒過嘅鯛魚魚肉嫩滑,又有少少火炙過嘅香味值得一讚嘅係佢嘅蛋,蛋黃呈橙紅色,一睇就知係高級靚蛋🙌🏻🌈羽根餃子 $32皮薄餡靚,餃子底部煎得焦香一上台即食嘅時候仲有少許汁水🌈唐揚炸雞 $38唔知大家鍾意食日本炸雞定係韓國炸雞呢款炸雞炸漿好薄,甚至食唔出有炸粉入口好酥化可以唧啲檸檬汁解膩tim🤤🌈
🌈極·黑松露慢煮黑豚拉麵 $188
話明期間限定梗係要試吓!
拉麵上面堆左一座黑松露山,仲有大量嘅黑松露醬係湯入面
雖然睇落好似好多,但味道恰到好處
黎介紹吓佢個豚肉先
佢用咗西班牙黑毛豬,以慢煮嘅方式烹調,粉粉嫩嫩
唔知點解有種食緊Parma ham嘅感覺,好特別
🌈鯛魚湯拉麵 $138
啱啱推出嘅新拉麵,梗係要喝頭啖湯
呢個拉麵如果鍾意食魚嘅人一定要叫
不過如果你自問對魚肉或者魚湯麻麻哋嘅話就可以試其他湯底
因為佢嘅魚味真係十分濃郁
除咗豚肉之外,佢仲有幾塊厚身灸燒過嘅鯛魚
魚肉嫩滑,又有少少火炙過嘅香味
值得一讚嘅係佢嘅蛋,蛋黃呈橙紅色,一睇就知係高級靚蛋🙌🏻
🌈羽根餃子 $32
皮薄餡靚,餃子底部煎得焦香
一上台即食嘅時候仲有少許汁水
🌈唐揚炸雞 $38
唔知大家鍾意食日本炸雞定係韓國炸雞
呢款炸雞炸漿好薄,甚至食唔出有炸粉
入口好酥化
可以唧啲檸檬汁解膩tim🤤
🌈靜岡抹茶可樂 $26
🌈靜岡蜜瓜梳打 $26
提提大家餐廳做緊扭蛋抽獎,每惠顧$100就可以有一次抽獎機會!大家快啲過嚟撞下彩~