Abbraccio

2024-01-20 199 瀏覽
Abbraccio呢間意大利餐廳主打pizza, 平日都差唔多full house, 而家天氣咁涼爽,坐戶外位最好!前菜✅vitello tonnato($198)係意大利經典菜式之一,主打小牛肉veal, Veal 係指出生22周以内的小牛犢,肉質特別嫩滑,餐廳揀咗個冇乜油脂嘅部位,切薄片,味道好清新😍 加左鮪魚醬、刺山柑、同24個月巴馬臣芝士刨絲調味,令到味道更加特別同豐富😋✅Latturga e Tartufo($158)新鮮既生菜搭配bluecheese、烤杏仁片和松露醬,每一啖都好fresh同開胃既沙律🥰✅Salmone Nero(charcoal black dough)($228)第一次食到黑色嘅Pizza,餅底散發淡淡嘅炭香味,好特別,上面仲有櫻桃番茄、煙燻大西洋鮭魚、新鮮火箭菜和煙燻黑魚子醬,配搭相當豐富,每一啖都好惹味,最欣賞係個餅底,夠鬆軟煙靭,又唔會令人覺得太滯,我居然食食吓都食咗半個pizza🙈🙈✅Cranberry juice
Abbraccio

前菜✅vitello tonnato($198)

✅Latturga e Tartufo($158)

✅Cranberry juice