🍴🍽🍴🍽🍴🍽☕️☕️☕️☕️☕️🍴🍽🍴🍽🍴🍽尖沙咀宜家日日都人山人海,要覓食朝係唔容易。係k11 art mall附近偶爾見到呢間白皚皚嘅cafe做緊soft opening,又咁啱有位就決定試試~。@oklm.aucalmehk店舖佔地過千呎,以白色為主調嘅cafe。餐廳中咗大片嘅玻璃窗,令到入面嘅光線好充足,感覺好舒服。餐廳主打歐陸風情,菜式多元化,有英式全日早餐、意大利雲吞、法式多士等等。佢哋仲有自家嘅咖啡豆烘焙廠房,啱晒想飲手沖咖啡同精品咖啡嘅cafe hopper🤩。🥢瀑布栗子蒙布朗 $98 🆙店員喺我地面前即場用機器唧出一條條嘅面栗子蓉,佈滿成個朱古力布朗蛋糕,之後再加生果同食用花,整得好有心思!栗子蓉加蛋糕嘅配搭甜度適中,栗子蓉絲冇平時食開個啲咁幼身,但咁樣佢嘅口感更加綿滑🤩🤩!🥢白松露野菌意大利雲吞 🆙另外我哋嗌咗一個比較少食嘅白松露野菌意大利雲吞。白松露醬汁好creamy但唔會好膩,唔好睇個意大利雲吞好似細細粒咁,入面粒粒都好飽滿,有好多薯仔蓉同雜菌,食完之後都幾飽肚🤰🏻。🥢瑪格麗塔酸種多士 $78 🆗瑪格麗塔酸種多士質感偏硬身,size唔算好大塊,但配料就好足。多士上面搽咗一

🍴🍽🍴🍽🍴🍽☕️☕️☕️☕️☕️🍴🍽🍴🍽🍴🍽

🥢瀑布栗子蒙布朗 $98 🆙

🥢白松露野菌意大利雲吞 🆙

🥢瑪格麗塔酸種多士 $78 🆗
瑪格麗塔酸種多士質感偏硬身,size唔算好大塊,但配料就好足。多士上面搽咗一層青醬,之後鋪滿咗車厘茄同水牛芝士波。雖然水牛芝士味道偏淡,但加埋車厘茄同青醬個味道啱啱好👍🏻。

🥢多奶少啡 🆙
感覺似flat white,咖啡口感濃郁順滑,拉花拉得好靚👍🏻。

🥢Matcha Latte (iced) $49 🆗
抹茶味道濃郁,玻璃杯形狀幾特別,抹茶拿鐵沖出嚟顏色混合得好靚,冰凍嘅抹茶拿鐵啱晒喺炎炎夏日消暑用🥵🥶。

🥸評價 𝗥𝗮𝘁𝗶𝗻𝗴𝘀🥸
食物 𝗙𝗼𝗼𝗱 7.5/10
環境 𝗘𝗻𝘃𝗶𝗿𝗼𝗻𝗺𝗲𝗻𝘁 8/10
服務 𝗦𝗲𝗿𝘃𝗶𝗰𝗲 7.5/10
性價比 𝗩𝗮𝗹𝘂𝗲 𝗳𝗼𝗿 𝗠𝗼𝗻𝗲𝘆 7.5/10
整體 𝗢𝘃𝗲𝗿𝗮𝗹𝗹 7.62/10
🍴🍽🍴🍽🍴🍽 ☕️☕️☕️☕️☕️🍴🍽🍴🍽🍴🍽
🗺️ OKLM Cafe (尖沙咀) @oklm.aucalmehk
尖沙咀棉登徑1-3號地下1號舖
#bakdiu西式 #bakdiucafe #bakdiu尖沙咀#bakdiu油尖旺 #尖沙咀美食 #Alldaybreakfast #coffeelover #hkcafe #hkcafehopping #hkcafefood #hkcoffeeshop