老夫子真係我地呢代人既集體回憶 記得細個果時成日扭屋企人買老夫子漫畫俾我嫁 (呀!唔小心暴露左年紀添!) 作為一個曾經迷過老夫子既老餅 當然要去老夫子餐館朝聖一番啦!餐廳既裝修好得意 成間餐廳都係老夫子同埋大蕃薯  老夫子迷一定實鍾意3點3去到 岩岩好係下午茶時間 由於冇食lunch實在太肚餓喇 我地一行二人叫左3個下午茶餐黎share1)焗迷你豬扒飯雖然叫迷你焗飯 但豬扒一d都唔迷你 豬扒份量多又厚身 岩晒我呢d貪心既食肉獸!豬扒好爽嫩 而且仲啖啖肉添呀!個飯底係炒飯底 一d都唔hea!2)芝士煙肉白汁焗西蘭花 (叫左少芝士) 作為呢道菜既靈魂 佢地既白汁非常稱職 「濃」、「香」、「滑」佢全部都做到 我地食到好似用d西蘭花黎抹隻碟咁 一滴白汁都唔想放過!3)瑞士雞翼三款食物當中我地兩個都最鍾意呢款 雞翼既色水好靚 食落既入味又嫩滑 好食到簡直令人變得自私呀!想自己食晒三隻完全唔想同人分享 哈哈!而價錢方面 大家唔好以為主題餐廳就一定貴呀 佢地既價格係同老夫子一樣咁親民!而家跟餐仲有多款抗疫老火靚湯可以揀添呀!P.S. 今次真係好驚喜 因為好少主題餐廳價錢親民而且食物高質 唔怪之得呢度

3點3去到 岩岩好係下午茶時間
1)焗迷你豬扒飯
下午茶餐:焗迷你豬扒飯

豬扒好爽嫩 而且仲啖啖肉添呀!

個飯底係炒飯底 一d都唔hea!

2)芝士煙肉白汁焗西蘭花 (叫左少芝士)
下午茶:芝士煙肉白汁焗西蘭花

3)瑞士雞翼
下午茶:瑞士雞翼

而家跟餐仲有多款抗疫老火靚湯可以揀添呀!

P.S. 今次真係好驚喜 因為好少主題餐廳價錢親民而且食物高質 唔怪之得呢度長期座無虛席啦!
2020-09-21
下午茶