2019-01-28
AP 鴨主題cafe ~ 有得食仲有得拎~!旺中旁邊開咗間叫T O P嘅商場,前兩日約咗friend去嗰度行街,行行下見到隻好cutie嘅鴨仔, 原來係一間AP鴨嘅主題cafe。見佢入面裝修得咁靚,一於跟佢地板上嗰啲鴨腳印入去試吓先~!餐廳入面每一個角落,無論牆壁,餐紙,擺設都可以見到AP鴨~ 入口處仲有好多AP鴨嘅精品售賣,例如有手挽袋,拖鞋,地氈等⋯⋯以主題餐廳黎計,佢個Menu都算好多元化,想食西式嘅可以食漢堡包或者豬肋骨,想食日式就可以揀叉燒烏冬或者日式咖喱蛋包飯~!最值得大家留意嘅喺餐廳入面惠顧唔同嘅食物,都有機會得到唔同嘅ap鴨精品!例如你order左小食拼盤,或者漢堡包餐,裝粟米個P字紅色桶就會送埋比你~!最後我同我朋友點左個燒豬肋骨同日式叉燒烏冬,燒豬肋骨大大份又熱辣辣,配埋薯條同沙律,一個女仔真係未必食得晒~!至於個日式叉燒烏冬,真心覺得好好味,湯底係日式甜醬油,加埋大大塊厚切嘅叉燒,同埋cute到爆嘅ap鴨玉子,完全係驚喜之作!點烏冬仲會送你一杯飲品,之後仲可以拎走返A P鴨造型嘅牛奶樽,真係又食又拎~!最後我哋啟用埋我哋第二個胃, 叫多兩個甜品做總結~非常豐富嘅一
最後我哋啟用埋我哋第二個胃, 叫多兩個甜品做總結~非常豐富嘅一餐~